Naslovna » Izlasci » Festivali » StandUpFest 2013 od 3. do 6. oktobra

StandUpFest 2013 od 3. do 6. oktobra

Treći po redu StandUpFest, beogradski međunarodni festival stand up komedije, održaće se od 3. do 6. oktobra u Domu omladine Beograda.

Ulaznice mogu da se kupe na svim šalterima Eventima, kao i da se rezervišu online (www.eventim.rs). Cene ulaznica: 3. oktobar: 300 din; 4. oktobar: 500 i 600 din; 5. oktobar: 500 i 600 din; 6. oktobar: 1.200 i 1.400 din. (cene se odnose na parter i balkon).

Ovogodišnji slogan festivala je „Antiapatija„, a kao i svake godine do sada, proširen je program i priprmljene su neke novine, kako bi kriterijumi publike bili zadovoljeni.

Program počinje 3. oktobra, kada će publika imati prilike da vidi najbolje mlade nade iz tri zemlje regiona: Hrvatske, BiH i Srbije. O pobedniku će odlučiti žiri i reakcija publike, a nagrada za najboljeg je nastup na StandUpFestu na Lentu 2014. (Maribor) kao i na StandUpFestu u Beogradu 2014.

Drugi i treći dan festivala rezervisani su za reviju najboljih komičara iz regiona, tako da će publika imati priliku da gleda kraće nastupe nekoliko fenomenalnih komičara kao što su Saško Kocev (Mak), Ivan Šarić (Hrv), Tin Vodopivec (Slo), Filip Andronik (BiH), Marina Orsag (Hrv)…

Nastupiće i ekipa komičara iz organizacije Standup.rs, koja je odgovorna za osnivanje i razvitak scene stand up komedije u Srbiji, kao i glavni producent i organizator StandUpFesta. Tu su: Srđan Dinčić, Jelena Radanović, Aleksandar Perišić, Nikola Silić i dr.

Poslednje večeri festivala publika će imati prilike da uživa u dva i po časa programa sa stand up zvezdom iz Irske – Dylanom Moranom. Binu će sa njim podeliti Srđan Dinčić i Tin Vodopivec. U Beograd Dylan dolazi sa potpuno novom predstavom „Yeah, Yeah“.

Za dolazak ovakve zvezde zaslužni su, osim organizacije Standup.rs, i London Calling (GB) i Mick Perrin Worldwide. London Calling je partner organizacije Standup.rs, a zahvaljujući ovom partnerstvu gost Beograda je ranije ove godine bio i čuveni komičar Eddie Izzard.

Program festivala

Četvrtak, 3. oktobar od 20:30
„Open region“: Srbija, Hrvatska, BiH, Slovenija
Nastupaju: Kaja Vidić, Radomir Nestorović, Ivan Nikolić, Dino Ćatović, Mate Grbavac, Alan Dardagan, Timea Vojković, Uroš Kuzman; program vodi Srđan Dinčić

Petak, 4. oktobar od 20:30
Nastupaju: Ivan Šarić, Jelena Radanović, Martina Ipša, Aleksandar Perišić i FilipAndronik; program vodi Tin Vodopivec

Subota, 5. oktobar od 20:30
Nastupaju: Saško Kocev, Goran Furjan, Marina Orsag, Nikola Silić; program vodi Aleksandar Perišić

Nedelja, 6. oktobar u 20:30
Nastupaju: Tin Vodopivec, Srđan Dinčić, Dylan Moran – „Yeah, Yeah“