Naslovna » Turizam » Više turista u Beogradu tokom juna 2013.

Više turista u Beogradu tokom juna 2013.

U Beogradu je u junu bilo više turista za 21 procenat a zabeleženo je i 19 odsto više noćenja nego u istom mesecu prošle godine.

Najbrojniji turisti koji su posetili Beograd u junu su iz Slovenije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Rumunije, Rusije i Turske, po podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku.

Za sve turiste koji ovog vikenda borave u našem gradu, kao i za Beograđane, Turistička organizacija Beograda preporučuje sledeća razgledanja…

Noćno razgledanja grada iz otvorenog autobusa u trajanju od 90 minuta. Polasci su na Trgu Nikole Pašića svakog četvrtka, petka, subote i nedelje.

Obilasci Kraljevskog i Belog dvora organizovani su tako da se posetioci uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u prijatnoj dvočasovnoj šetnji Dvorskim kompleksom. U turi se obilaze velelepna zdanja Kraljevskog i Belog dvora, kao i Dvorska kapela posvećena Svetom Andreju Prvozvanom, krsnoj slavi kraljevske porodice. Svake subote i nedelje od 7. aprila do 31. oktobra u dva redovna termina, u 10.30 i 13.30, Dvorski kompleks će biti otvoren za javnost. Ulaznica uključuje organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića.

Podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta – pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, bunkera i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd. U posebnim lokalitetima posetioci mogu da se spuste među starije slojeve Beograda. Ture vode pisci knjige „Beograd ispod Beograda“, profesor Vidoje Golubović i Zoran Nikolić, zajedno sa našim stručnim vodičima. U cenu ture su uračunati ulasci u pet lokaliteta, vino i usluge profesionalnog turističkog vodiča. Termini garantovanih polazaka na srpskom jeziku su sredom u 17.30, subotom u 14.30 i nedeljom u 11.00. (Beoinfo)