Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » The Wall Live: Najveća scena u Kombank areni

The Wall Live: Najveća scena u Kombank areni

Najveća muzičko-scenska produkcija na svetu, remek delo Rodžera Votersa The Wall Live počinje da se postavlja u Kombank areni od petka, 30. avgusta. Rodžer Voters doleteće u Beograd u petak uveče, odmah posle koncerta u Sofiji.

Ulaznice za koncert u Srbiji, najjeftinije su na celoj turneji i kreću se od 3.900 do 7.500 dinara i mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra kao i putem sajtova kombankarena.com i eventim.rs.

Masivna oprema stiže u 25 šlepera i dokazaće zašto je ovo trenutno najveća produkcija na svetu. Dve „pokretne“ bine biće formirane u Areni. Prva, glavna bina dimenzija je 30,5×7,9 metara i razdvojena je zidom od druge bine dimenzija 25,6×4,8 metara. Dubina kompletne konstrukcije je 4,8 metara. Glavne odlike pokretnih, odnosno „rolling“ bina je što se formiraju na prostoru partera a zatim „dovezu“ do ciljne pozicije. Za ovu priliku, navedeno je da prostor partera mora biti maksimalno pristupačan i oslobođen kako bi se bine formirale.

Zid koji će deliti bine takođe je impresivnih dimenzija. Dužina zida je 72 metara a visina 11 metara. Formira se iz kartonskih kutija od kojih jedna teži 4,5 kilograma i dimenzija je 142×76 cm. Za izgradnju zida potrebno je 450 kartonskih cigli. Deo zida formira se i po tribinama. Cigle se ručno unose a za njihovo podizanje koriste se pet liftova.

Koncert Rodžera Votersa sastoji se iz dva dela od po 60 minuta koji su razdvojeni pauzom od 25 minuta. I tokom pauze, na Zidu se projektuju slike. Koncert počinje u 19.30 a Rodžer Voters na scenu izlazi na vreme.

The Wall LIve je vrhunska produkcija koja prevazilazi sve do sada viđeno. To je koncert, predstava, film, putovanje kroz vreme, vizuelno i muzičko iskustvo, događaj koji se ne može opisati već se mora doživeti!

Pre 2010, „The Wall“ produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu, razrešile su ovaj problem. Voters je osavremenio izgled i atmosferu šoua kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je „The Wall“ i učinila legendarnim i dalje inspiriše nove generacije svojim veličanstvenim prikazima i čulnim spektaklom od kog vam zastaje dah.

The Wall Live je turneja sa najvišom zaradom u protekle tri godine, po godišnjoj ukupnoj zaradi objavljenoj u stručnim magazinima Pollstar i Billboard.

Na prestižnoj dodeli nagrada Pollstar Music Industry 2011 u Los Anđelesu za koje glasaju članovi iz muzičke industrije, „Roger Waters – The Wall live“ osvojio je dva najviša priznanja za „Major Tour of the Year“ i „Most Creative Stage Production“. I za 2012. The Wall ponovo osvaja titulu „Most Creative Stage Production“ i „Major Tour of the Year“

The Wall Live je nagrađen i za najpopularniji evropsku turneju godine od strane evropskih promotera na „International Live Music Conference“ u Londonu održanoj u martu, 2012. godine. (danubeogradu.rs)

loading...