Naslovna » Izlasci » Sport » Winner of Belgrade, 23. i 24. avgusta

Winner of Belgrade, 23. i 24. avgusta

Takmičenje Još! Winner of Belgrade biće održano u novobeogradskom skejt parku na Ušću, 23. i 24. avgusta, uz nekoliko pratećih programa.

Winner of Belgrade će biti organizovan u tri discipline: Skateboarding (do 16 godina, open man – svi zainteresovani bez obzira na godine), Rollerblading (do 16 godina, open man) i BMX (open man). U skejt parku biće postavljen šank na kome će svi posetioci i takmičari moći da se osveže.

Prijave za državne kategorije su 1.000 dinara, a za međunarodne 1.500 dinara (15 €). Najbolja tri takmičara u državnom prvenstvu mogu da se takmiče i u međunarodnoj konkurenciji bez dodatnih troškova, a pobednik je automatski kvalifikovan u međunarodno finale.

Promotivna takmičenja
Pre same manifestacije održaće se više takmičenja koja će predstavljati promocije Winner of Belgrade. U sredu, 21. avgusta od 17.00 do 19.00, biće održan Dirt Jump Open na Bežanijskoj kosi – međunarodno takmičenje u MTB-u (mountain bike) na zemljanoj skakaonici. Takmičenje je u vidu jam session-a. Vozačima se boduju svi trikovi, a za krajnju ocenu se računaju tri najbolje ocenjena trika. Pravo učešća imaju svi vozači MTB-a bez obzira na godište i nacionalnost. Vozači mlađi od 18 godina pravo učešća stiču samo uz pismeno odobrenje roditelja ili staratelja.

Istog dana, 21, avgusta od 20.00 do 23.00, u KPTM (Žorža Klemansoa 22) biće održan JC Cypher Cash (all style battle). Svako ko sebe smatra plesačem, bio bgirl, bboy, locker, popper, house dancer, hip hoper ili se bavio bilo kojom drugom vrstom plesa, ima pravo učešća na ovom takmičenju. Svako ko uradi dobar ulaz biće nagrađen novčanom nagradom o čijoj će vrednosti odlučivati sudije. Cilj JC Cypher Cash-a je da okupi sve plesače na jednom mestu radi dobrog provoda i dobre zabave, posle koje bi svi otišli kući kao pobednici.

U četvrtak, 22. avgusta od17.00 do 20.00, biće organizovan JC Battle od Trga Republike do Vukovog spomenika. Drugi ovogodišnji JC Battle predstavljaće uvodno takmičenje za Winner of Belgrade, ali sa osvrtom na street (uličnu) vožnju. Pravo učešća imaju svi vozači skate-a, rola, BMX-a, MTB-a ili bilo kog prevoznog sredstva za rađenje trikova. JC Battle nema pravila. Cilj je samo raditi trikove i podići sopstveni nivo vožnje koristeći ulične „elemente“. Sudije će imati odrešene ruke da džeparcem časte sve koji se budu potrudili oko cilja ovog session-a.

Još! Winner of Belgrade Music Festival
Od 20. do 24. avgusta u dorćolskom klubu KPTM (Žorža Klemansoa 22) biće održan prvi muzički festival u okviru takmičenja Winner of Belgrade.

Otvaranje je u utorak, 20. avgusta od 22.00, a biće posvećeno jednom od naših najboljih skejtera – Milošu Pavloviću Paji, koji nastupa pod umetničkim imenom DJ Kobazz. Naredne večeri od 23.00 planiran je after party kojim će upravljati DJ Moooke. U četvrtak od 22.00 je veče Pussinboots Pole Dance Show, dok će za DJ pultom vreme provoditi Galeb Nikačević; 23. avgusta nastupa Mystic Stylez, a u subotu, 24. avgusta MKDSL.

Domaći takmičari i gosti
Pored zabave i dobre vožnje, cilj organizatora JC & Co, Udruženja ekstremnih sportova, je da približi ljudima ove ekstremne sportove i da pruži podršku domaćim vozačima, kako kroz takmičarski duh, tako i kroz upoznavanje i razmenjivanje iskustva sa sportistima iz inostranstva. Pored domaćih takmičara, najavljeni su takmičari iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Grčke, Austrije, Nemačke, Francuske, Poljske, Švajcarske, Švedske, Danske, Poljske, Kanade, Brazila i Belgije. (danubeogradu.rs)