Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 58. Sajam knjiga, od 20. do 27. oktobra

58. Sajam knjiga, od 20. do 27. oktobra

I ove godine u sedmodnevnom trajanju biće održan 58. Međunarodni beogradski sajam knjiga sa počasnim „gostom“ – Poljskom.

U halama 1, 1a, 2 i 4 na površini od 27.586 m2 posetioci će se susresti sa književnim ostvarenjima izdavačkih kuća i distributera iz Srbije, ali i inostranstva.

Ove godine je Otvorena knjiga dodeljena Poljskoj. Poljski ambasador zahvalio na ukazanoj prilici predstavljanja kulture njegove zemlje uz obećanje da će dovesti veliki broj pisaca i pesnika novije generacije. Specijalna gošća će biti Olga Torkačuk.

Kao i prethodnih godina na Sajmu knjiga će biti organizovan školski dan koji je namenjen posetama učenika, studenata i bibliotekara. Porodični dan je osmišljen tako da cela porodica uživa na sajmu uz zajedničku kartu po nižoj zajedničkoj ceni.

Nagrade za izdavača godine, izdavački poduhvat godine, dečju knjigu godine i najlepšu knjigu neće ni na ovogodišnjem sajmu izostati. Od 2007. se dodeljuje i nagrada „Dositej Obradović“ stranom izdavaču koji radi na promociji srpske književnosti.

Da knjiga nikad ne izlazi iz mode neoboriv je argument uzimajući u obzir da je svake godine sve više posetilaca, kao i samih izlagača i programa. U vremenu masmedija koji boje naše viđenje sveta u sivo, čitanje je najbolji revolt.

Pojedinačna karta za Sajam knjiga košta 250 dinara, dok je u okviru grupne posete cena karte 150 dinara. Radno vreme je od 10.00 do 21.00. (danubeogradu.rs)

loading...