Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Backyard Jazz Orchestra: promocija, film i koncert

Backyard Jazz Orchestra: promocija, film i koncert

Koncert, promocija CD-a i projekcija filma „Backyard Jazz Orchestra“ istoimenog benda biće održani u Goethe-Institutu (Knez Mihailova 50), 30. septembra od 20.00.

„Čini mi se da je sve uvek drugačije od očekivanog – još je uzbudljivije i luđe nego što sam mislio da će biti“.Za dž

Ovo je citat Štefana Šulce, pijaniste, kompozitora i dobitnika prestižne WDR jazz nagrade za rad na „Backyard Jazz Orchestra“ projektu. Projekat je poslednji od mnogih koje su Šulce i njegov dugogodišnji muzički partner saksofonista Peter Evald doneli u život zajedno. Peter Evald studirao je na prestižnim univerzitetima u Nemačkoj i Njujorku, a sa zajedničkim bendom „Schultzing“ i „Oktoposse“ dobitnici su mnogobrojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada.

Relativno skoro, putovali su zemljama jugoistočne Evrope i predstavili svoju muziku; nastupali sa lokalnim muzičarima, upijali ritmove i melodije u regiji. Uz podršku Goethe-Instituta osnovali su pre dve godine Backyard Jazz Orchestra, balkanski bend malo drugačije vrste, kako bi predstavili bogatu muzičku baštinu Balkana u ruhu savremenog jazz-a. Članovi benda su i neki od najpoznatijih afirmisanih i mladih jazz muzičara u regionu.

Ovom prilikom predstaviće se sa prijateljima iz Srbije, Fedorom Ruckucom, koji je takođe član Backyard Jazz Orchestra, i Petrom Radmilovićem. Backyard Jazz Orchestra će tokom ove večeri predstaviti prvi CD sa muzikom sa Balkana: tužne melodije, galopirajući ritmovi u iskrivljenim taktovima, rakijom inspirisane himne koje slave život.

Pored prvog CD-a „ackyard Jazz Orchestra sa sobom donose i dokumentarni film o turneji benda u regionu Jugoistočne Evrope i u Nemačkoj.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)