Naslovna » Izlasci » Sajmovi » BioBalkan Expo od 11. septembra

BioBalkan Expo od 11. septembra

Na Beogradskom sajmu od 11. do 14. septembra biće održan Četvrti sajam organske poljoprivrede i zdravih stilova života BioBalkan Expo 2013 na kome će se predstaviti oko 50 izlagača iz Srbije i oko 10 iz inostranstva.

U hali 4 Beogradskog sajma biće izloženo organsko sveže voće i povrće, žitarice, lekovito bilje, mlečni proizvodi, semenska roba, ambalaža, kao i odevni predmeti od 100 odsto čistog, organskog, pamuka, najfinija prirodna kozmetika i eterska ulja.

Na BioBalkan Expo 2013 biće organizovano i Organsko savetovalište gde će oni koji žele da pređu na organsku proizvodnju moći da dobiju neophodne informacije i nabave potrebnu literaturu.

Organska proizvodnja celovit sistem upravljanja proizvodnjom hrane koji se zasniva na ekološkim principima, visokom stepenu biološke raznovrsnosti, očuvanju prirodnih resursa, primeni visokih standarda o dobrobiti životinja i korišćenju prirodnih supstanci i postupaka.

U organskoj proizvodnji se ne koriste sintetska đubriva, pesticidi, regulatori rasta biljaka, hormoni, antibiotici, prehrambeni aditivi, osim malog broja bezbednih, genetski modifikovani organizmi, kao ni nanomaterijali. (Zelena Srbija)