Naslovna » Izlasci » Sport » Bogat letnji program na beogradskim bazenima

Bogat letnji program na beogradskim bazenima

Tokom vrelih dana ovoga leta pojedini beogradski bazeni primali su dnevno oko tri hiljade posetilaca, za koje su obezbedili bogat program, od termina za školarce, rekreativce, pa do opuštajućeg noćnog kupanja.

– Veliki broj besplatnih letnjih programa koje je tradicioanalno organizuje Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda bio je fokusiran na beogradske bazene, od svakodnevnih škola za neplivače pa do raznih takmičenja na vodi. Bazeni su sređeni i zadovoljavaju olimpijske uslove tako da su građani ovog leta stvarno mogli da odaberu gde će provesti vrele dane jer je izbor veliki – istakao je resorni sekretar Aca Kovačević.

On je ukazao da je poslednjih pet godina, grad Beograd uspeo da obnovi sve bazene na svojoj teritoriji, od kojih su mnogi bili neuslovni ili potpuno neupotrebljivi. Na ovaj način, grad je omogućio vrhunske uslove za rekreaciju i treninge svojim građanima i sportistima. Potpuna rekonstrukacija, kako je naveo, obuhvatila je bazene i terene u Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“, otvorene bazene u Sportskom centru „Olimp“ na Zvezdari, kao i ceo kompleks na „Tašmajdanu“ za potrebe Univerzijade 2009. godine.

Pomoćnik direktora SRPC „Milan Gale Muškatirović“ Marko Mandić istakao je da je, iako je sezona zbog lošeg vremena krenula tek početkom jula, ovaj sportski centar građanima ponudio bogat program. Centar je početkom leta bio i domaćin svetskog prvenstva u ronjenju, s obzirom da sada dva bazena, posle kompletne rekonstrukcije ispunjavaju olimpijske uslove.

Bazen na Tašmajdanu je, takođe imao bogatu letnju sezonu. Realizuju se, pored ostalih i programi „Igrajte i vi vaterpolo“ i „Sportsko plivanje na Tašu“, a na raspolaganju su otvoreni olimpijski i mali otvoreni bazen koje je kompletno renoviran za potrebe Univerzijade u Beogradu. Najmlađi mogu da se zabavljaju na platformi koja je, u okviru zatvorenog bazena, postavljena za neplivače, da igraju stoni tenis, ili da se opuštaju uz hidrobik.

Svi kojima nije neophodno da prelaze reku u stari deo grada, olakšanje od letnje žege, ili žele da kvaliteno popune slobodno vreme tokom raspusta mogu da posete Sprotski centar „11. april“ na Novom Beogradu. Pored velikog broja raznovrsnih besplatnih programa tokom jula bio organizovan besplatni program za decu ometenu u razvoju „Deci godi vežbanje u vodi“. Omogućeno je svim penzionerima sa Novog Beograda, da od jula do septembra, besplatno plivaju.

Kupačka sezona na otvorenim bazenima u Beogradu trajaće, ako vremenski uslovi budu dozvolili, do 15 septembra. (Beoinfo)