Naslovna » Izlasci » Shopping » Brzo, jednostavno i bežično: AirPort Extreme
Apple AirPort Extreme
Apple AirPort Extreme

Brzo, jednostavno i bežično: AirPort Extreme

Paralelno sa lansiranjem AirPort Time Capsule, kompanija Apple je na tržište izbacila i AirPort Extreme baznu stanicu koja omogućava do sada neviđene brzine prenosa informacija – jednostavno i potpuno bežično.

Ovo je trenutno najmoćniji Wireless ruter na svetu baziran na nedavno lansiranom 802.11ac protokolu čije su performanse tri puta bolje u odnosu na široko rasprostranjeni 802.11n standard, tj. Wireless rutere zasnovane na istom. Zahvaljujući tome AirPort Extreme bazna stanica može paralelno da opslužuje veliki broj korisnika i što je jako važno u stanju je da odredi prioritet sadržaja koji se transferuje i onom najvažnijem da prednost.

U dizajnerskom pogledu AirPort Extreme bazna stanica je preslikana AirPort Time Capsule-a, s tim što ne poseduje hard diskove za skladištenje, odnosno bekap podataka. Sa druge strane, ona za direktnu komunikaciju ima tri gigabitna LAN porta, jedan WAN ulaz i jedan USB priključak na koji se može povezati na bilo koji USB uređaj sa kojim je potrebno bežično da se komunicira (na primer, štampač ili multifunkcijski uređaj). Ovo od posebnog značaja može biti notebook računarima sa malim brojem USB ulaza, kao i svim korisnicima kojima je bežični način komunikacije mnogo draži i lakši od direktne interakcije.

AirPort Extreme bazna stanica teži svega 940 grama i odlično se uklapa u svako moderno kućno ili poslovno okruženje. Nije zahtevna za održavanje i, što je jako važno, ne iziskuje nikakvo veliko predznanje za konfigurisanje: setuje se u nekoliko koraka. Njena velika prednost krije se i u dobroj podršci za najrazličitije gedžete bez obzira na kojoj platformi su bazirani. Odlično se pokazala ne samo kao nosilac internet veze već i kao uređaj za brzo, lako i krajnje jednostavno šerovanje podataka na mreži i van nje.

Cena (sa PDV-om): 28.890 dinara. Kontakt: www.apcom.rs/prodavci

loading...