Naslovna » Izlasci » Shopping » DIR-865L – Wireless ruter i za kuću i za kancelariju
DIR-865L

DIR-865L – Wireless ruter i za kuću i za kancelariju

Kompanija D-Link osvežila je ponudu wireless rutera novim modelima, a jedan od značajnijih je DIR-865L.

Ruter donosi punu podršku za nedavno predstavljeni IEEE 802.11ac standard. Namenjen je kako kućim korisnicima, tako i malim radnim okruženjima, a može biti i solidno rešenje za kafiće i ugostiteljske objekte koji žele da uvedu brz i stabilan wireless internet.

U fizičkom pogledu DIR-865L se ne razlikuje previše od ostalih stonih wireless rutera ovog proizvođača, međutim ono što ga čini posebnim je ugrađeni wireless adapter poslednje generacije. Adapter podržava sve aktuelne bežične standarde uključujući i pomenuti IEEE 802.11ac protokol koji donosi mogućnost tri puta bržeg transfera podataka u odnosu na IEEE 802.11n standard koji ima 99% rutera na tržištu.

Pored toga DIR-865L ima i mogućnost dodeljivanja prioriteta sadržaju što znači da ukoliko je na njega nakačeno više korisnika oni koji obavljaju video pozive (na primer) imaju veći protok informacija, odnosno veću propusnu moć.

Iako je DIR-865L prvenstveno dizajniran za ljubitelje bežične veze isti ima iplementirane i žične konekcije – konkretno, LAN ulaze i USB priključak na koji se može povezati bilo koji uređaj u cilju da sa istim preko ovog rutera bežično komunicirate. Pomenuta mogućnost je od izuzetne koristi za vlasnike notebook računara sa malim brojem USB priključaka kao i za vlasnike tablet računara i pametnih telefona.

Još jedna od velikih prednosti DIR-865L rutera je odlična aplikativna podrška, kao i krajnje jednostavno konfigurisanje. Na njega se mogu povezati kako računari sa najrazličitijim OS-ovima, tako i gedžeti bazirani na Android i iOS platformama preko kojih je omogućeno i daljinsko upravljanje DIR-865L rutera – dovoljno je samo skinuti odgovarajuću (potpuno besplatnu) aplikaciju sa oficijalnog sajta proizvođača, uneti ime i lozinku i sa bilo koje pristupne tačke imaćete kontrolu nad ovim ruterom. Ovo je sjajna mogućnost pogotovo kada je reč o daljinskom video nadzoru.

Za kraj priče o DIR-865L ruteru ostaje da se kaže da on omogućava i izuzetno lako deljenje podataka u mreži i na mreži, kao i da je napravljen od posebne plastike koja mu daje punu otpornost na sve spoljne uticaje. Nažalost, cena mu nije baš previše skromna i upravo zbog nje ostaće rezervisan prvenstveno za korisnike sa nešto dubljim džepovima.

Cena (sa PDV-om): 21.499 dinara. Kontakt: www.ewe.rs

loading...