Naslovna » Izlasci » Shopping » DWA-182 Wireless ruter – džepni ruter iz D-Linka
DWA-182
DWA-182

DWA-182 Wireless ruter – džepni ruter iz D-Linka

Iz kompanije D-Link posle kraće pauze stiže još jedan veoma zanimljiv i jako koristan proizvod – DWA-182 Wireless ruter.

Vizuelno, ovaj veoma privlačan mobilni ruter podseća na USB fleš drajv, a namenjen je prevashodno dinamičnim osobama i svima kojima je bitno da u svakom trenutku budu online i u kontaktu sa poslovnim partnerima i svojim najbližima.

Pored skromnih dimenzija i veoma male težine njegova specifičnost se ogleda u tome da donosi punu podršku za nedavno predstavljeni IEEE 802.11ac Wireless standard zahvaljujući kom je moguće transferovati i do tri puta brže podatke u poređenju sa široko popularnim IEEE 802.11n protokolom.

Kao predstavnika najviše klase prenosivih (džepnih) rutera D-Link je DWA-182 model opremio najsavremnijim sistemima zaštita, tako da korisnik nijednog trenutka na mora da brine o bezbednosti svojih elektronskih podataka – ni na hardverskom, ni na softverskom nivou.

Veoma važna stvar je i da za instalaciju ne traži nikakva posebna podešavanja, kao i da je potpuno kompatibilan sa svim aktuelnim Windows platformama uključujući i derivate Windows 8 OS-a. Ipak, ono što je posebno bitno znati je da se u paketu sa njim isporučuje solidna aplikativna podrška sa kojom se DWA-182 može i daljinski kontrolisati.

Na tržištu je prisutno samo nekoliko proizvoda ovakvog tipa koji podržavaju IEEE 802.11ac Wireless standard. Idealan je za korisnike koji su non-stop u pokretu, ali i za sve koji žele da imaju vrhunski prenosivi internet na svakom mestu, 24 sata. U radu, DWA-182 se jako malo greje i još lakše održava, tako da korisnici koji ne vode baš preveliku brigu oko hardvera neće imati puno posla.

Na žalost, nešto viša cena mu je ograničavajući faktor. Cena (sa PDV-om): 6.499 dinara. Kontakt: www.ewe.rs

loading...