Naslovna » Izlasci » Shopping » Fujitsu Lifebook UH572 – i za posao i za kuću
Fujitsu Lifebook UH572
Fujitsu Lifebook UH572

Fujitsu Lifebook UH572 – i za posao i za kuću

Među odličnim ultrabook računarima koje nudi kompanija Fujitsu nalazi se i Lifebook UH572, jedan od najboljih poslovnih modela na tržištu.

I ove godine, po vodećim svetskim analitičkim kućama, Fujitsu je jedan od najcenjenijih brendova u svetu mobilnih računara. I to se odmah vidi na modelu Lifebook UH572, koji je napravljen od kvalitetne plastike i aluminijuma. Njegov jednostavan dizajn ostavlja utisak ozbiljnog računara, dok lepo rešena tastatura i veliki trackpad (podržava veliki broj multi gestikulacija) stvaraju osećaj maksimalne komfornosti i lake upotrebe.

Lifebook UH572 je prvenstveno namenjen poslovnim korisnicima koji mnogo putuju, a kojima je potreban pouzdan notebook ili ultrabook računar. Na tržištu se može naći u nekoliko različitih boja i hardverskih konfiguracija.

Predstavljamo model čiju osnovu čini Intel Core i7-3517U procesor, energetski mali potrošač, što značajno utiče na radnu autonomiju baterije (do sedam časova sa korekcijom osvetljenja na 50%). Pored vrhunskog procesora testirani poseduje još i 4 GB radne memorije, kao i 2.5-inčni HDD od 500 GB.

Za grafiku se takođe pobrinula kompanija Intel, pa se u novom HD Graphic akceleratoru uživa u najnovijim filmskim ostvarenjima i multimediji visoke rezolucije. Ipak, nedovoljan je za zahtevnije igrice. Dijagonala displeja je 13.3 inča. Operiše maksimalnom radnom rezolucijom od 1366×768 piksela i poseduje LED pozadinsko osvetljenje.

U praksi nudi maksimalno prirodnu reprodukciju boja, odličnu detaljnost i umerene prelaze, zbog kojih u njega možete gledati satima bez bojazni da će vas oči boleti. Isti se i lako održava, a poseduje i veliki broj podešavanja koja možete pozvati iz pratećeg OSD-ja ili Windows aplikacije. Ono što nam se još dopalo kod testiranog Lifebook UH572 ultrabook-a je dobra žična i bežična konektivnost, kao i prisustvo čitača memorijskih kartica, koji je tu u osnovi da nadomesti (neminovno) izostavljanje optičkog drajva.

Fujitsu uz ovaj model ne isporučuje OS, ali toplo preporučuje Windows 8 za koji ga je maksimalno i optimizovao.

www.dl.rs/gdekupiti

loading...