Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Indexi i prijatelji: Sve ove godine, 10. oktobra

Indexi i prijatelji: Sve ove godine, 10. oktobra

U Velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9), 10. oktobra od 20.00, biće održan koncertni spektakl Sve ove godine sastava Indexi i prijatelji.

Producent Tomislav Kašljević nastaviće tradiciju odavanja počasti kultnoj pop-rok grupi sa ex-Yu prostora. Preostali članovi benda sa brojnim prijateljima oživeće uspomenu na Davorina Popovića, i nezaboravne hitove Indexa.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava centra, u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27) i prodajnim mestima Eventima po cenama od 1.500, 1.900 i 2.300 dinara.

Muzičari koji su nekad svirali u Indexima doputovaće isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva sveta. Fadil Redžić stiže iz SAD-a, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, a Peco Petej iz Splita. Bezvremenske hitove Indexa na predstojećim koncertima pevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Massimo, Mladen Vojičić Tifa, Seid Memić Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić i drugi.

„Ovo je koncert posvećen legendama“, kaže Tomislav Kašljević, pokretač tradicionalnih koncerata Indexi i prijatelji koji godinama pune dvorane širom regije. „Od samog početka, okupljamo se da ovim koncertima odamo počast velikoj grupi i, naravno, uvek smo u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem, Đorđem Novkovićem i nedavno preminulim splitskim producentom Encom Lesićem, koji je nekoliko godina svirao u Indexima, a tvorac je velikog hita Sve ove godine, po kojem ova serija koncerata nosi naziv“.

Prošle godine velikim koncertom u Sarajevu obeležena je 50-godišnjica osnivanja Indexa.

Interesantno je napomenuti da je izdavačka kuća Croatia Records objavila CD snimljen na jednom od koncerata pod nazivom „Indexi i prijatelji“ i za taj projekat, producent projekta Tomislav Kašljević nagrađen je Porinom, najvećom hrvatskom muzičkom nagradom.

O tome da Indexi i njihov opus živi i danas najbolje govori uvek prisutan interes za sjajne koncerte „Indexi i prjatelji“, rasprodane dvorane i svakako kultne pesme Indexa koje su već odavno postale hitovi ovih prostora – „Sanjam“, „Svijet u kojem živim“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Da sam ja netko“, „Balada“, „Ti si mi bila u svemu naj“, „Jutro će promijeniti sve“ samo su neke od njih.

Po tradiciji, prvi koncert se održava u Zagrebu, 9. oktobra, u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“. Dan kasnije, 10. oktobra, u beogradskom Sava centru, a 11. oktobra u Osijeku, gde će se koncert održati u sportskoj dvorani „Zrinjevac“. (danubeogradu.rs)