Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Intervju: Samostalni referenti – predgrupa Manua Čaa

Intervju: Samostalni referenti – predgrupa Manua Čaa

Poznati ska bend iz Beograda, Samostalni referenti, nastupiće kao predgrupa na predstojećem koncertu Manua Čaa, 14. septembra u Hali sportova.

Bila je to prilika da porazgovaramo sa Markom Nikolićem, gitaristom Referenata o predstojećem koncertu i još nečemu…

Da li su Referenti bili na prethodnom koncertu Manua Čaa, pre više od decenije u Beogradu?
Marko: Skoro svi smo bili na tom koncertu, kao i na njegovom nastupu na Exit-u i sjajno smo se proveli. Njegov prvi koncert, pre više od decenije, bitno je uticao na Referente. Tada smo uspeli nekako da dođemo do Manua, napravili smo kontakt sa njim i dali smo mu naš CD, u to vreme neki loš demo snimak. Nismo ni bili svesni da će nam upravo taj momenat deceniju kasnije biti ‘performer propusnica’ za ovaj koncert. Sam Manu je insistirao na našem nastupu. Svakako, mislimo da smo najbolja opcija za bend koji će nastupiti pre njega. Imamo sličan koncept i ubeđenja, veseli smo i umemo baš kao i on(i) dobro da razmrdamo publiku.

Šta zapravo očekujete od njegovog koncerta?
Marko: Očekujemo standardno dobru, energičnu svirku koja te konstantno tera da si u pokretu.

A šta mi da očekujemo od vašeg nastupa?
Marko: Sviraćemo pola sata, što će biti sasvim dovoljno za presek naše karijere od skoro 18 godina. Odsviraćemo oko deset pesama, deset hitova. Očekujemo da u vreme našeg nastupa bude prisutna kritična masa, a mi ćemo se svakako pobrinuti za dobru atmosferu. Možda nam ovaj nastup pomogne bržem proboju u zemlje regiona.

Da li ste i dalje jedini aktivni ska bend u Beogradu (najstariji svakako jeste :)) ?
Marko: U poslednje vreme se pojavilo nekoliko bendova u našem gradu koji sviraju ska muziku i kojima smo mi bili idoli. Kao najstariji ska bend na ovim prostorima, planiramo da u januaru 2014, kada Referenti budu slavili punoletstvo, napravimo veliki ska festival i okupimo sve bendove koji neguju ska zvuk. Biće to prava fešta!

Je l’ skupljate pesme za još jedan The GreaTestis Hits album?
Marko: Kod nas je taj proces stvaranja novog veoma spor. Ali, imamo nekoliko novih pesama koje ćemo predstaviti publici na tom rođendanskom koncertu. Izdavaćemo singlove, a na novi album ćete sačekati pa… verovatno još 16 godina! (danubeogradu.rs)

loading...