Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Intervju: Samostalni referenti – predgrupa Manua Čaa

Intervju: Samostalni referenti – predgrupa Manua Čaa

Poznati ska bend iz Beograda, Samostalni referenti, nastupiće kao predgrupa na predstojećem koncertu Manua Čaa, 14. septembra u Hali sportova.

Bila je to prilika da porazgovaramo sa Markom Nikolićem, gitaristom Referenata o predstojećem koncertu i još nečemu…

Šta zapravo očekujete od njegovog koncerta?
Marko: Očekujemo standardno dobru, energičnu svirku koja te konstantno tera da si u pokretu.

A šta mi da očekujemo od vašeg nastupa?
Marko: Sviraćemo pola sata, što će biti sasvim dovoljno za presek naše karijere od skoro 18 godina. Odsviraćemo oko deset pesama, deset hitova. Očekujemo da u vreme našeg nastupa bude prisutna kritična masa, a mi ćemo se svakako pobrinuti za dobru atmosferu. Možda nam ovaj nastup pomogne bržem proboju u zemlje regiona.

Da li ste i dalje jedini aktivni ska bend u Beogradu (najstariji svakako jeste :)) ?
Marko: U poslednje vreme se pojavilo nekoliko bendova u našem gradu koji sviraju ska muziku i kojima smo mi bili idoli. Kao najstariji ska bend na ovim prostorima, planiramo da u januaru 2014, kada Referenti budu slavili punoletstvo, napravimo veliki ska festival i okupimo sve bendove koji neguju ska zvuk. Biće to prava fešta!

Je l’ skupljate pesme za još jedan The GreaTestis Hits album?
Marko: Kod nas je taj proces stvaranja novog veoma spor. Ali, imamo nekoliko novih pesama koje ćemo predstaviti publici na tom rođendanskom koncertu. Izdavaćemo singlove, a na novi album ćete sačekati pa… verovatno još 16 godina! (danubeogradu.rs)

loading...