Naslovna » Izlasci » Izložbe » Istorijat savremenog vodovoda u Beogradu

Istorijat savremenog vodovoda u Beogradu

Izložbom fotografija biće predstavljen istorijat savremenog vodovoda u Beogradu u okviru manifestacije Dani evropske baštine 2013.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ ponudiće građanima zanimljive sadržaje. Ovogodišnja tema Dana evropske baštine je „Industrijsko nasleđe – zaštita i revitalizacija“, a „Beogradski vodovod“, kao najstarije gradsko komunalno preduzeće, osnovano 1892. godine, želi da zainteresovane građane upozna sa istorijatom i radom ovog preduzeća.

Na izložbi „120 godina rada BVK“ biće predstavljeni počeci rada preduzeća, kao i njegov razvoj. Savremeni vodovod je svečano pušten u rad na Petrovdan 1892. godine na platou kod Terazijske česme i zato smatraju da bi organizovanje izložbe na ovoj lokaciji bilo najprikladnije. Fotografije će imati i prateći tekst kako bi sugrađani mogli da se informišu o načinu prerade i distribucije vode. Postavka će biti izložena tokom trajanja manifestacije, od 23. do 26. septembra.

Drugi događaj koji će organizovati „Beogradski vodovod“ je poseta Makišu, najmodernijem i najvećem proizvodom pogonu u Beogradu. Posetioci će tokom jednočasovnog obilaska moći da se upoznaju sa kompletnim procesom prerade vode na ovom pogonu.

Posete će biti organizovane u subotu, 28. septembra, a svi posetioci unapred moraju da dostave svoje podatke (ime, prezime, JMBG ili broj lične karte). Za prikupljanje podataka potrebno je popuniti formular koji se nalazi na sajtu www.bvk.rs. (Beoinfo)