Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba Plavo-zeleni svet u Knez Mihailovoj
Plavo-zeleni svet
Plavo-zeleni svet

Izložba Plavo-zeleni svet u Knez Mihailovoj

Izložba fotografija sa konkursa Plavo-zeleni svet biće otvorena do 29. septembra na samom ulasku u Knez Mihailovu ulicu.

Predstavljeno je 14 najboljih fotografija, po izboru stručnog žirija, od ukupno 1.047 koje su pristigle na konkurs putem interneta. Ova izložba predstavlja nastavak aktivnosti u okviru promocije prirodnih bogatstava i buđenja svesti o značaju očuvanja plavo-zelenih površina u Beogradu i Srbiji.

– Sekretarijat već godinama pomaže nevladin sektor, a ovo je samo jedan od projekata koji smo pomogli i na taj način podržali kreativnost ovih mladih ljudi, kao i njihov doprinos podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine. Radeći na više projekata, oni su uspeli da spoje foto-aparatom zabeležene prirodne lepote naše zemlje i vrhunsku tehnologiju. Veliki broj fotografija pristiglih na ovaj konkurs svima nama dokazuje da se iz dana u dan povećava broj ljudi svesnih potrebe da se očuva lepota koja nas okružuje – rekao je Goran Trivan, sekretar za zaštitu životne sredine.

– Plave i zelene površine u Beogradu i Srbiji su kapital koji možemo sačuvati. Foto-konkurs i izložba Plavo-zeleni svet su tu da nas podsete na lepotu koju nas okružuje i koja nam je uvek na dohvat ruke. Promociju prirodnih bogatstava i buđenje svesti o značaju očuvanja plavo-zelenih površina smo shvatili kao ozbiljan zadatak, budući da osim estetske privlačnosti, priroda ima funkciju i da nas zaštiti – rekla je Ivana Jovčić, izvršni direktor Centra za unapređenje životne sredine.

Posle postavke u Knez Mihailovoj, izložba se seli u UK „Parobrod“ (od 30. septembra do 2. oktobra), gde će biti organizovana i ceremonija dodele nagrada za najbolje učesnike.

Izložbu organizuje Centar za unapređenje životne sredine, uz podršku Telenor fondacije, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Zelene Srbije, UK „Parobrod“ i Udruženja „KulturAkt“. (Beoinfo)

loading...