Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mark Lanegan, 22. oktobra u Domu omladine

Mark Lanegan, 22. oktobra u Domu omladine

Muzičar Mark Lanegan se vraća u Beograd i to koncertom koji će 22. oktobra (20.00) održati u Velikoj sali Doma omladine.

Ulaznice za koncert Marka Lanegana su u pretprodaji na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 1.500 dinara, dok će na dan koncerta biti 1.800 dinara.

Autentična rok ikona, pesnik i pevač, Mark Lanegan, odlučio je da ponovo stane pred beogradsku publiku, samo 11 meseci pošto je održao dobar koncert u Amerikani Doma omladine. Na predstojećem nastupu, muzičar će predstaviti pesme sa čak dve nove ploče, a sve će se to desiti u okviru njegove ekskluzivne akustične turneje.

Te večeri, na bini DOB-a pridružiće mu se i Djuk Garvud (Duk Garwood) i Lijen (Lyenn), ali i još nekoliko muzičara čija imena nisu saopštena. Lanegan i Garwood će predstaviti zajednički album „Black Pudding“, kao i Laneganov album s obradama „Imitations“, na kome se nalaze pesme koje su Markovi roditelji slušali dok je on bio mali, uz poneku pesmu njegovih prijatelja.

Mark Lanegan iza sebe ima bogatu muzičku karijeru, a samo neki od momenata su da je on bivši lider Screaming Trees, ključna inspiracija grupama Nirvana i Pearl Jam, član benda Queens of The Stone Age i autor tri albuma s bivšom članicom Belle & Sebastian, Izobel Kembel. (danubeogradu.rs)