Naslovna » Izlasci » Festivali » Muzički susreti Jesen na Čukarici, od 17. do 26. septembra

Muzički susreti Jesen na Čukarici, od 17. do 26. septembra

U Kulturnom centru Čukarice od 17. do 26. septembra biće održani XVII muzički susreti Jesen na Čukarici.

Počeće koncertom duhovne muzike u Hramu Svetog Đorđa na Banovom brdu.

Značaj ove manifestacije, prepoznatljive po visokom kvalitetu muzičkih programa, jeste u tome što neguje žanrovsku raznovrsnost te je tako postala pravi pokazatelj najznačajnijih zbivanja na tekućoj muzičkoj sceni. Imena izvođača koji su na njoj nastupili, kao i veliki broj posetilaca, potvrđuju da je postala tradicionalna i značajna u podsticanju muzičkog razvoja lokalne sredine.

Predstavljanjem renomiranih, popularnih i poznatih velikana muzičke scene kao i muzičara u usponu, Muzički susreti Jesen na Čukarici značajno doprinose obogaćivanju muzičke ponude i u gradu te su tako postali važna gradska manifestacija.

U okviru šest koncerata, koliko će biti održano tokom XVII muzičkih susreta Jesen na Čukarici (pet u KC Čukarice i jedan koncert u Hramu Svetog Đorđa na Čukarici – otvaranje) publika će moći da uživa u različitim muzičkim pravcima: duhovnoj, klasičnoj, etno i kamernoj muzici.

Manifestaciju aktivno podržava opština Čukarica, a svi programi tokom susreta su za posetioce i ljubitelje kulturnih događaja besplatni. (Beoinfo)

loading...