Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Na zidiću: Di Luna Blues Band i bend Vlade Džeta

Na zidiću: Di Luna Blues Band i bend Vlade Džeta

Ovog vikenda u okviru koncerata na zidiću na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine, koncert će održati Di Luna Blues Band (6. septembar, 20.00) i bend Vade Džeta (7. septembar, 20.00). U slučaju kiše oba koncerta će biti održana u holu DOB-a.

Bend Vlade Džeta publici će predstaviti i novi album, „Mlinarev sin“. Povodom predstojećeg koncerta Vlada Džet je izjavio da je upravo strast koju su gajili prema muzici, ono što njegovu generaciju izdvaja od današnjeg vremena, ističući da to ne znači da je r’n’r danas nekvalitetan: „Ne znači da je rokenrol nekvalitetan, čak mislim da je mnogo bolji nego što se priča, jer činjenica je da danas mladi imaju mnogo više mogućnosti nego što smo ih imali mi, a tu pre svega mislim na Internet“, dodao je Džet.

Di Luna Blues Band je osnovan pre više od dve decenije i ima status klupske atrakcije. Rodonačelnik bluza na ovim prostorima i jedan od osnivača benda je Dragan Marković Mare koji kaže da je trenutak kada je čuo gitaristu Majka Blumfilda (Mike Bloomfield) bio možda i presudan da se on opredeli za bluz kao muzički pravac.

Evo šta Mare misli o koncertima: „Uživo sviranje shvatam kao istinsko i jedino pravo obraćanje publici u kojoj se razmeni energija koju je nemoguće doživeti preko CD-a ili nekog nosača zvuka. Interesovanje za bluz varira, ali mi je drago da imamo stabilnu bazu koja se stalno obnavlja mlađim generacijama“, jasan je Mare Di Luna.

Kao pobornici „živih“ nastupa bend je pozdravio ideju Doma omaldine da organizuje koncerte „na zidiću“. (danubeogradu.rs)

loading...