Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Natalie Cole… With Love; 5. novembar

Natalie Cole… With Love; 5. novembar

Poznata pevačica Natalie Cole nastupiće u Kombank areni, 5. novembra. Ulaznice za koncert biće uskoro u prodaji. Koncert je premešten u Dvoranu Doma sindikata.

Natalie Cole nastupiće u Beogradu po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Dobitnica više Grammy nagrada, kćerka legendarnog džez i pop umetnika Nat King Colea, Natalie Cole započela je karijeru početkom sedamdesetih u soul žanru. Osamdesetih se prebacila na pop i R&B stil a zatim, devedesetih, nastavila koracima svog oca bazirajući se na tradicionalnom popu kome je ostala verna do 2010. godine.

Put za zvezdama
Od 1976. do 2009. osvojila je devet Grammy nagrada, uključujući i za najboljeg ženskog R&B izvođača (This Will Be, 1976), album godine (Unforgettable…With Love, 1992) i najbolji tradicionalni vokalni pop album (Still Unforgettable, 2009).

Put ka zvezdama započela je 1975. godine objavljivanjem debi albuma „Inseparable“ koji joj je doneo singl broj jedan na top listama „This Will Be (An Everlasting Love)“ i dve Grammy nagrade za Najboljeg novog izvođača i Najbolje žensko R&B izvođenje. Zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih dobila je 1977. godine.

Do 1983. godine objavila je još četiri albuma koji su joj doneli čak pet najslušanijih R&B pesama među kojima su i „Inseparable“, „Our Love“, i „I’ve Got Love on My Mind“. Sa hitovima nastavlja i na šestom albumu, poslednjem koji je uradila sa producentskim timom Jackson/Yancey sa koga se 1987. izdvajaju pesme „Jump Start“, „I Live for Your Love“, i „Over You“ kao i „Pink Cadillac“, obrada melodije Brucea Springstina sa kojom prelazi u novi stil.

I to nije sve…
Povratnički album „Unforgettable… With Love“ iz 1991. vraća je na velika vrata svetske muzičke scene. Sa njega se izdvojio duet sa ocem Natom, nastao korišćenjem njegovog snimka iz 1961. Album je pet nedelja bio najslušaniji na svetu, doneo joj je čak šest Grammy nagrada i tiraž od preko 14 miliona kopija.

Dve godine kasnije, nastavlja sa trendom „Take a Look“ nastupajući sa velikim orkestrima a 1996. objavljuje album „Stardust“ sa još jednim duetom sa ocem „When I Fall in Love“. Ovaj album dostigao je platinasti tiraž i doneo joj još jedan Grammy.

Deveti Grammy u karijeri dobila je 2008. godine za „Still Unforgettable“, album koji joj je doneo i NAACP nagradu za Najboljeg džez izvođača.

Natalie Cole – glumica
Uporedo je gradila i glumačku karijeru i do sada ima više od 300 pojavljivanja među kojima su i uloge u popularnim serijama „Law and Order“ i „Touched by an Angel“, filmovima „Lily in Winter“ i „Always Outnumbered“, kao i učešća u najpoznatijim talk show programima.

Autobiografski film „Livin’ for Love: the Natalie Cole Story“ snimljen je 2001. godine. Film je nastao prema autobigrafiji „Angel on My Sholder“ gde je Natalie detaljno opisala njenu borbu da se izvuče iz zavisnosti narkoticima. Za ovaj film, nagrađena je NAACP priznanjem.

Druge memoare objavila je 2010. godine pod nazivom „Love Brought Me Back“, tešku ispovest o čekanju na transplataciju bubrega i o gubitku sestre.

Natalie En Español
Inspirisana očevim izvođenjem latino pesama, Natalie Cole je u junu ove godine za Verve/Universal izdavačku kuću, objavila album na španskom jeziku „Natalie Cole En Español“. U svom prvom studijskom albuma posle petogodišnje pauze, Natalie je sa orkestrom snimila 12 pesama na kojima su joj se pridružili Andrea Bocelli, Juan Luis Guerra, Arturo Sandoval a na pesmi „Acércate Más“ („Come Closer to Me“) i Nat King Cole, preko verzije koju je snimio 1958. godine.

Na albumu se nalaze obrade pesama „Quizás, Quizás, Quizás“, „Noche de Ronda“, „El Día Que Me Quieras“, „Mañana de Carnaval“, „Bésame Mucho” i dr. (danubeogradu.rs)

loading...