Naslovna » BG svaštara » Promocije » Novi MacBook Air računari – veoma tanki i brzi
MacBook Air računari
MacBook Air računari

Novi MacBook Air računari – veoma tanki i brzi

Novi MacBook Air računari donose mnogo bolje brzinske performanse, duže trajanje baterija i bolju povezivost što su upravo karakteristike na koje krajnji kupci obraćaju najviše pažnje.

Sve veći broj korisnika prilikom kupovine notebook računara se odlučuje za ultra tanka i veoma lagana rešenja vrhunskih radnih karakteristika. Međutim, na tržištu nema puno takvih računara, a i većina koja egzistira ipak nije do kraja optimizovana, osim Apple-ovih MacBook Air notebook-ova koji su početkom leta ove godine osveženi novim modelima.

Za sve generacije
Kao i kod prošle generacije tako i kod nove, Apple u ponudi ima dve familije MacBook Air računara koje se razlikuju u dijagonali displeja (11,6 inča i 13,3 inča) i hardverskim konstrukcijama. Manji modeli su namenjeni korisnicima koji su stalno u pokretu, đacima i studentima, dok su veći Air računari kreirani za dinamične i poslovne korisnike, kućnu upotrebu i edukaciju.

Akcenat je na edukaciji jer poslednja istraživanja pokazuju da više od 50% studenata u Americi MacBook Air računare koristi za svakodnevni rad, a veoma slična situacija je poslednjih nekoliko godina i u pojedinim evropskim zemljama.

Svi novi MacBook Air računari napravljeni su od jednog komada aluminijuma, izuzetno su tanki i veoma lagani (1,08 kg – 11,6 inča, 1,35 kg -13,3 inča). Međutim to nikako ne utiče na njihovu komfornost jer poseduju tastature sa LED pozadinskim osvetljenjem i vrhunske multi-touch trackpad-ove koji podržavaju veliki broj multigestikulacija i veoma su prijatni za prste. Povezivost je njihova jača strana zahvaljujući integraciji Wi-Fi adaptera koji podržava rad sa 802.11ac protokolom (tri puta brži u odnosu na na standard), ali i prisustvu Bluetooth 4.0 konekcije, USB 3.0 portovima i Thunderbolt vezi.

Zanimljivo je da se svi novi MacBook Air računari oslanjaju na Intel-ov Core i5 dvojezgarni procesor poslednje generacije (1.3 GHz, Turbo mod – 2.6 GHz) koji opciono može biti unapređen novim dvojezgarnim Core i7 procesorom što preporučujemo najnaprednijim korisnicima. Pomenutim u radu pomaže 4 GB radne memorije (opcino maksimalno 8 GB) i fleš storidži kapaciteta 128 GB (osnovni modeli) i 256 GB (naprednija rešenja) koji značajno mogu ubrzati rad računara (modeli sa 256 GB fleš memorije su i do 15% brži od Air računara sa 128 GB SSD-a).

Do 12 sati neprekidnog rada
Za grafiku je zadužen Intel sa svojim HD 5000 grafičkim akceleratorom koji nije ništa spektakularno, ali je sasvim dovoljan da vam ponudi vrhunsko uživanje u gledanju najnovijih video i multimedijalnih sadržaja visoke definicije.

Ono što je najrevolucionarnije kod novih MacBook Air računara je fantastična autonomija baterija koja se kreće u okvirima od devet sati za manja rešenja, odnosno 12 radnih časova za veće modele i to sa sve aktivnom Wi-Fi konekcijom. Sa druge strane, ako se osvetljenje displeja na ovim računarima smanji za 30% može se dobiti notebook za celodnevni rad.

Apple je sa novim MacBook Air modelima još jednom dokazao da je lider na polju kreiranja ultraprenosivih računara i da je apsolutno korak ispred ostalih kada je upitanju implementacija novih tehnoloških rešenja. Bez obzira što su tanki i lagani ovi računari su mnogo brži od većine Windows notebook-ova koji se reklamiraju kao ultimativna rešenja. Nažalost, cena im nije baš previše povoljna zbog čega će ostati rezervisani samo za korisnike sa dubljim džepovima.

Cena (sa PDV-om): od 117.690 dinara. Kontakt: Apcom, www.apcom.rs/prodavci

loading...