Naslovna » Izlasci » Izložbe » O3one: Voja Antonić – Čarolija svetleće tačke
Voja Antonić - Čarolija svetleće tačke
Voja Antonić - Čarolija svetleće tačke

O3one: Voja Antonić – Čarolija svetleće tačke

Od 2. (19.00) do 9. septembra u Galeriji O3one (Andrićev venac 12) biće otvorena izložba „Čarolija svetleće tačke“ čiji je autor Voja Antonić.

Ovo je LED art Voje Antonića, koji projektuje i pravi mikrokompjutere, video sisteme za kompjutersku animaciju i druge komercijalne projekte. Povodom ove izložbe kaže da nikada ne nastupa kao umetnik, već kao radoznao čovek:

– Nijedan od izloženih eksponata nisam pravio po narudžbini, iz materijalne dobiti ili sa željom da ih ponudim tržištu. Jedina svrha truda uloženog u svaki izloženi eksponat je lično zadovoljstvo.

– Ono što izaziva zurenje u magične svetlosne figure koje se pomeraju na pločama Voje Antonića najbolje bi se moglo objasniti meditacijama koje su podjednako usmerene ka unutra i prema spolja – komentariše Velimir Ćurgus Kazimir i dodaje:

– Voja Antonić nastoji da svoja dela oslobodi svake vrste umetničke ili filozofske mistifikacije. Po njemu je, očigledno, Igra života samo igra. To je nesumnjivo igra u kojoj on uživa isto onako kao što uživa u svome konstruktorskom radu. Iza Voje Antonića konstruktora stoje bar još dve ličnosti: Voja Antonić prosvetitelj i Voja Antonić demistifikator. U Srbiji je na obe ove preokupacije odavno bačeno prokletstvo. Kada se ovo udruži sa metafizičkom i teološkom dimenzijom projekta onda je presuda prilično konačna.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)