Naslovna » Izlasci » Izložbe » Performans „Kafka: Svet apsurda“, 29. septembra

Performans „Kafka: Svet apsurda“, 29. septembra

Izložba i performans „Kafka: Svet apsurda“, posvećeni stvaralaštvu velikog francuskog pisca Franca Kafke biće otvoreni u nedelju, 29. septembra (18.00), u Galeriji Jevrejske opštine Beograd (Kralja Petra 71).

Performans će biti predstavljen kroz fotografiju, pisanu formu i plesni segment, kao i kroz animaciju, zamišljenu kao narativ o nekoliko dela uključujući i pripovetke, romane i pisma.

Zamisao je da se kroz fotografije, na kojima su oživljeni Kafkini likovi, ispričaju priče ili prikažu pojedini, ključni delovi Kafkinog stvaralaštva kroz vizuru apsurda koji je dominirao njegovim pričama. Namera je da se ovom izložbom što verodostojnije prikaže svet koji je Kafka sebi stvorio, u svojoj punoj apsurdnoj formi.

Autor projekta je Tijana Kondić, fotografiju i dizajn je uradio Milan Tesla, animaciju Iva Kabiljo, a saradnici su Nemanja Sarić, Igor Nedeljković, Dimitrije Marković, Ljubomir Janković, Ana Stojanović, Jelena Rađenović, Marko Radonjić.

Galerija je otvorena od ponedeljka do subote od 10.00 do 20.00, a ulaz na izložbu „Kafka: Svet apsurda“ biće slobodan. (danubeogradu.rs)

loading...