Naslovna » Turizam » Završena letnja kupališna sezona na Adi Ciganliji

Završena letnja kupališna sezona na Adi Ciganliji

Posle tri meseca završena je letnja kupališna sezona i sezona Plave zastave na Adi Ciganliji, velikom žurkom koju su zajedno organizovali Spasilačka asocijacija Srbije i JP „Ada Ciganlija“ u klubu „Petica“ na „beogradskom moru“.

Generalni sekretar Spasilačke asocijacije Srbije, Miodrag Jović ovom prilikom uručio je priznanja spasiocima koji su ove letnje sezone brinuli o bezbednosti kupača na Savskom jezeru.

Savsko jezero je i ovog leta bilo glavno mesto okupljanja i zabave Beograđana, a prosečna posećenost tokom najtoplijih dana prelazila je i 150.000 posetilaca dnevno. Ovogodišnju kupališnu sezonu, pored velikog broja posetilaca obeležilo je i mnoštvo besplatnih sadržaja koje je JP „Ada Ciganlija“ uvrstilo u svoju šaroliku ponudu.

– Zatvaranjem kupališne sezone na Savskom jezeru, zatvorili smo još jednu sezonu Plave zastave. JP „Ada Ciganlija“ će nastojati da zadrži visoke standarde kako bi priznanje zadržali i narednih godina. Naši posetioci su tokom ovog leta imali na raspolaganju veliki broj besplatnih sadržaja kao što su obuka u plivanju, vaterpolu, škola rolera, kajaka za mlađe, dok su stariji posetioci uživali u jogi, fitnesu, vežbama u trim parku – rekao je Aleksandar Stamenković, direktor JP „Ada Ciganlija“.

Uz podršku gradskih službi, Komunalne policije, Hitne pomoći, Policijske uprave za grad Beograd i Rečne policije postignuti su dobri rezultati i u pogledu bezbednosti, čime je nastavljen trend postavljen prethodnih godina.

U zavisnosti od broja posetilaca na Savskom jezeru je dežuralo između 50 i 65 spasilaca koji su na kupače motrili sa kopna i sa vode. Spasilačka služba je uspešno intervenisala čak 37 puta i uz podršku Hitne pomoći na Savskom jezeru ove godine nije zabeležen ni jedan slučaj utapanja.

Pored uspešnih intervencija u vodi, spasilačka služba je ove sezone imala i pune ruke posla na kopnu, gde su uspešno pronašli 45 prijavljenih nestalih lica i sanirali veliki broj povreda. (Beoinfo)

loading...