Naslovna » Izlasci » Sport » 27. Beogradski maraton i Prvenstvo Balkana u maratonu 2014

27. Beogradski maraton i Prvenstvo Balkana u maratonu 2014

Prvenstvo Balkana u maratonu 2014. godine biće održano u Beogradu, a organizacija je dodeljena Beogradskom maratonu, odlučeno je na završenoj Konvenciji Evropske atletike (EA) u Talinu, gde je tokom proteklog vikenda održan i Kongres Asocijacije balkanskih atletskih federacija (ABAF).

Beogradski maraton će 27. put biti održan 27. aprila 2014. godine, a ovom odlukom ABAF-a, odnosno EA, garantuje se i prisustvo takmičara iz 15 zemalja članica ove Asocijacije. Ovo će, inače, biti i jedino Prvenstvo Balkana u atletici koje će biti održano u Srbiji 2014. godine.

Ovim povodom, proslavljeni košarkaš i dugogodišnji predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Saša Đorđević, izjavio je: „Izuzetno smo počastvovani ovom odlukom iz Talina, ovoga puta EA, odnosno ABAF-a. Ovo je i priznanje da Beogradski maraton u organizaciji ove manifestacije poštuje i primenjuje sve neophodne kriterijume za organizaciju vrhunskih sportskih događaja. Već mesecima se pripremamo za 27. izdanje Beogradskog maratona i učinićemo sve neophodne napore da ono bude najbolje do sada“.

Da podsetimo, na 27. Beogradskom maratonu 2014. godine biće održano i Svetsko prvenstvo železničara u maratonu, u zajedničkoj organizaciji USIC-a i Zajednice železničkih sportskih klubova Srbije, sa učešćem ekipa iz dvadesetak zemalja sveta u muškoj i ženskoj maratonskoj konkurenciji. (danubeogradu.rs)

loading...