Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » 3D trotoar slika ispred Doma omladine Beograda
Dom omladine beograda (foto: DuB-AhN)
Dom omladine beograda (foto: DuB-AhN)

3D trotoar slika ispred Doma omladine Beograda

U ponedeljak, 14. septembra od 12.00, na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda, nastaće 3D trotoar slika tokom jedinstvenog umetničkog performansa.

Povodom 29. Beogradskog jazz festivala, prvi i jedini 3D ulični umetnik (street artist) u Srbiji, Milivoj Kostić Kole, uživo će na betonu ispred Doma omladine oslikati 3D trotoar sliku – „Džez anamorfoza“.

3D ulična umetnost (street art) je u svetu veoma popularan umetnički pravac. Na trgovima Njujorka i najvećih glavnih evropskih gradova stvaraju se veoma realistični prikazi koji publiku ostavljaju bez daha, a „Džez anamorfoza“ jedna je od prvih u svetu na temu džeza i prva promotivna 3D trotoar slika u Srbiji, kojom Beograd ulazi na mapu 3D street dešavanja.

Radovi Milivoja Kostića su originalni, deluju impresivno i moćno. Ovaj umetnik specijalizovao se za stvaranje 3D trotoar slika za festivale, gradske događaje i promocije. Svi koji dođu na plato ispred Doma omladine Beograda moći će uživo da vide njegovu percepciju džeza. (danubeogradu.rs)

loading...