Naslovna » Izlasci » Festivali » 9. Kids fest: Specijalno filmsko zatvaranje 20. oktobra
Kids fest

9. Kids fest: Specijalno filmsko zatvaranje 20. oktobra

U nedelju, 20. oktobra, u Domu sindikata, 9. Kids fest biće zatvoren specijalnom filmskom tačkom koju je napisao i režirao poznati reditelj i koreograf Miloš Paunović.

Ove godine, Kids fest prvi put organizuje veliko finale za vikend 19. i 20. oktobra u Domu sindikata, u okviru kog će posetioci festivala moći da se zabave družeći se sa animatorima, mađioničarima i maskotama, kao i da dobiju lepe i slatke poklone.

Od 10.00 do 17.00 deca će imati priliku da se oprobaju u streličarstvu, video igricama, glumi, da se druže sa maskotama iz „Životinjskog carstva“, a u subotu, 19. oktobra od 15.00, „UMS-Love2Dance“ održaće zanimljivu plesnu radionicu.

Specijalni gosti Kids festa tokom vikenda biće Guitar Art festival, koji će predstaviti svoje edukativne kurseve: Kreativni kurs gitare i muzičko – umetnički centar „Magic Art World“, namenjene deci od tri do 15 godina. Za posetioce Kids festa tokom 19. i 20. oktobra od 15.00 biće organizovane muzičke radionice i mini gitarski koncert gitariste Vladana Stojiljkovića.

U nedelju, 20. oktobra od 16.30, 9. Kids fest se svečano zatvara specijalnom filmskom tačkom, koju su priredili deca glumci i glumice iz studija BIS na čelu sa mentorkom, glumicom Dušicom Novaković. Kratki, nesvakidašnji komad inspirisan je filmskom istorijom, i u njemu talentovani mladi glumci pevaju, zaljubljuju se, imitiraju najpoznatije svetske glumce i zasmejavaju publiku do suza.

Publika će prepoznati scene iz kultnih filmova „Titanik“, „Pevanje na kiši“, „Buč Kasidi i Sandens Kid“, „Dosije X“, „Osmi putnik“, „Predator“, „Ratovi zvezda“, „Mulen ruž“, ali i nekih novijih bioskopskih hitova. Pisac scenarija, koreograf i reditelj je Miloš Paunović, a u tački nastupa i Boris Lukman, finalista takmičenja „Ja imam talenat“.

Posle svečanog zatvaranja sledi projekcija filma „Mala velika panda„. Negde u kineskim visoravnima, opstanak pandi je ugrožen jer su se ljudi previše približili njihovom prirodnom staništu. Pošto su pande veoma lenje, potreban je neko da ih „razdrma“. Iako je mali, Pandi je jedini koji može da spasi svoju vrstu.

„Mala velika panda“ je evropsko-kineska produkcija i najskuplji kineski animirani film do sada. Na ovom filmu radio je veliki broj kreativnih ekipa iz raznih zemalja, a ceo film nacrtan je rukom. (danubeogradu.rs)

loading...