Naslovna » Izlasci » Shopping » Acer Iconia A1-810 – tablet za sve uzraste
Acer Iconia A1-810
Acer Iconia A1-810

Acer Iconia A1-810 – tablet za sve uzraste

Acer je kompanija koja je još od pojave tablet računara počela da radi na razvoju istih, a nedavno predstavljeni model Iconia A1-810 veoma visoko je pozicionirao ovog proizvođača na tržištu tablet uređaja.

Reč je o veoma elegantnom i lepo optimizovanom tablet računaru kome srce čini MediaTek-ov MT8125 Quad Cortex A7 procesor, 1 GB DDR3L1 radne memorije i 16 GB fleš skladišnog prostora koji direktno utiče na odlične brzinske performanse.

Iz naziva modela nije teško zaključiti da poseduje displej dijagonale 8 inča (vidljivo 7.9 inča), specifičan po tome što nudi odličnu reprodukciju boja i zavidnu detaljnost što je ljubiteljima multimedijalnih sadržaja veoma važno. Sam ekran je Multi-Touch, operiše rezolucijom od 1024×768 piksela i veoma je prijatan na dodir, međutim nije baš posebno dobar kada se igraju igrice jer traži jači pritisak prstiju.

Jača strana Acer Iconia A1-810 tableta je dobra baterija sa kojom korisnik može da računa na desetak sati zabave i to sa aktivnom Wi-Fi konekcijom. Odličan je za gledanje filmova i surfovanje internetom, mada njegovoj primeni nema ograničenja. Kao i 99% tablet računara na tržištu i Iconia A1-810 se oslanja na Android platformu, konkretno verziju 4.1, poznatiju i pod imenom Jelly Bean za koju mnogi korisnici tvrde da je najstabilnija sa čime se i mi slažemo.

Acer je Iconia A1-810 tablet namenio svima – bukvalno od sedam do 107 godina, a najviše ljubiteljima dobre zabave u pokretu. Pokazao se kao veoma stabilan i lepo optimizovan uređaj, koji ipak (kao uostalom i svi gedžeti) ima i nekoliko manjih nedostataka. Ipak, njegova povoljna cena čini ga dobrom kupovinom i upravo zbog nje i uživa veliku popularnost u svetu.

Cena (sa PDV-om) je 20.990 dinara. Kontakt: www.ewe.rs