Naslovna » Izlasci » Sport » BIG 2013, 17-21. oktobar

BIG 2013, 17-21. oktobar

Osme studentske Beogradske internacionalne igre – BIG 2013 – održaće se, tradicionalno, od 17. do 21. oktobra i na njima će učestvovati oko 700 studenata iz Evrope, Afrike, Azije i zemalja regiona.

Strani učesnici će se, ravnopravno, nadmetati u različitim sportskim disciplinama u muškoj i ženskoj kategoriji sa studentima iz Beograda. Pored toga, svoje slobodno vreme strani studenti će iskoristiti da upoznaju čari glavnog grada, uz veliku podršku više od 100 studenata – volontera.

Cilj manifestacije je predstavljanje Beograda i Srbije, ostvarivanje međunarodne saradnje studentskih organizacija, širenje aktivizma mladih i rekreativnog sporta.

BIG je manifestacija nastala 2005. godine na inicijativu grupe studenata sa idejom da se svake godine u Beogradu okupe studenti iz celog sveta koji bi se nadmetali u različitim sportovima i takmičenjima u znanju sa svojim vršnjacima iz Srbije. Osim nadmetanja u sportu i znanju, cilj projekta je prestavljanje Beograda, Univerziteta i naših studenata gostima iz inostranstva.

Posle sedam godina postojanja, Igre su postale najmasovnije studentsko okupljanje ovakvog tipa u regionu. Od samog početka, BIG podržavaju grad Beograd – Kancelarija za mlade, Ministarstvo omladine i sporta, Zavod za sport i medicinu sporta, Univerzitet u Beogradu, beogradske opštine, Turistička organizacija Beograda i društveno odgovorne kompanije. (Beoinfo)

loading...