Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » BitefArtCafe: Da Lata, 7. novembra

BitefArtCafe: Da Lata, 7. novembra

Po prvi put u Beogradu, londonski bend Da Lata nastupiće u klubu BitefArtCafe, 7. novembra od 22.00. Cena karte: 1.500 dinara u pretprodaji.

Ovo će biti i prvi koncert koji će Da Lata održati posle deset godina pauze ali i premijerno koncertno izvođenje pesama sa novog albuma „Fabiola“ koji se pojavio u prodaji prošle nedelje.

Povratak na scenu biće veliki korak u karijeri Krisa Frenka i Patrika Fordža, koji su bend ojačali muzičarima iz Brazila, SAD, Kanade, Britanije i Zelenortskih ostrva.

Iako se muzika benda Da Lata u osnovi oslanja na fuziju afro-brazilskog zvuka, inspiraciju pronalaze upravo u vrevi Londona gde se različite kulture svakodnevno sudaraju i prepliću. Njihova originalnost jeste nepostojanje granica kada su muzički žanrovi u pitanju, pa slušajući njihove pesme publika oseća i rokenrol, etno, blagu psihodeliju i dab, a sve skladno upakovano u jednu kompaktnu celinu koja tera na ples.

Iako nisu bili (koncertno) aktivni ovi muzičari su vredno radili u studijima ili na binama širom sveta sa poznatim muzičarima srodnih žanrova.

Karte se prodaju u Bitefu, na Skveru Mire Trailović. Info: 063/594-294. (danubeogradu.rs)

loading...