Naslovna » Izlasci » Film » Cinemania 2013: Predstavljamo svih devet filmova
Enderova igra
Enderova igra

Cinemania 2013: Predstavljamo svih devet filmova

U Sava centru, od 30. oktobra do 3. novembra, biće održana revija filmova Cinemania u organizaciji distributerske kuće Tuck. Devet filmova, premijerno prikazanih na Cinemaniji, Beograđani će videti i u bioskopima.

Enderova igra (Ender’s Game)

Na svečanom otvoranju biće prikazana naučno-fantastična avantura Enderova igra, južnoafričkog reditelja Gevina Huda sa Asom Baterfildom, Hejli Stajnfeld i Harisonom Fordom.

Film je rađen po istoimenoj knjizi Orsona Skota Karda čiji je glavni junak izuzetno daroviti dečak. On će biti izabran za elitno vojno školovanje kako bi spasao svet uništen u ratu protiv vanzemaljaca. Naime, samo način na koji deca razmišljaju i reaguju može da spasi čovečanstvo.

Keri

Keri (Carrie)

Ovo je rimejk poznatog horora Keri iz 1976. Stidljivu devojku Keri Vajt (Kloi Grejs Morec) vršnjaci zaobilaze, a zlostavlja je labilna i duboko religiozna majka (Džulijen Mur). U teškoj situaciji u kojoj se nalazi oslobađa svoje telekinetičke moći i počinje da teroriše gradić u kom živi…

Don Džon

Don Džon (Don Jon)

Romantična komedija „Don Džon“ je priča o momku koji previše gleda pornografiju (Džozef Gordon-Levit) i devojci koja živi u svetu romantičnih filmova (Skarlet Johanson). Snažan, zgodan i pouzdan – to je Džon. Pametna, lepa ali pomalo staromodna – To je Barbara.

Ona je odlučna da pronađe princa „sa kojim će odjahati u suton“, a Džonu je samo jedno na pameti. Njihova veza se pretvara u moderni sukob polova i stavova zasnovanih na lažnim fantazijama.

Prljavo

Prljavo (Filth)

Policajac narkoman (Džejms Mekavoj) nije previše inteligentan a uz to ima bipolarni poremećaj. Upravo proživljava svoje najeuforičnije trenutke, sve dok ga manipulacije i halucinacije konačno ne dovedu pred nekog njemu ravnom – pred samog sebe…

Peti stalež

Peti stalež (The Fifth Estate)

U filmu Peti stalež reditelja Bila Kondona uloge tumače Benedikt Kumberbač i Danijel Bril. Osnivač WikiLeaks-a Džulijen Asanž s kolegom Danijelom Domšeit-Bergom odlučuje da postane „zviždač-čuvar“ privilegovanih i moćnih. Kada njih dvojica dobiju pristup većoj količini tajnih službenih dokumenata nego iko dotad u američkoj istoriji, naći će se pred teškim pitanjima: prvo je koja je cena čuvanja tajni u slobodnom društvu, a drugo je koja je cena njihovog otkrivanja?

Kapetan Filips

Kapetan Filips (Captain Phillips)

Film je snimljen po istinitoj priči iz 2009. godine. Somalijski pirati otimaju američki teretni brod Merks Alabama. Viđen kroz objektiv reditelja Pola Gringrasa, ovo je istovremeno uzbudljiv triler, ali i složeni portret različitih efekata globalizacije. Uloge tumače Tom Henks, Barkad Abdi, Barkad Abdirahman, Fejsal Ahmed…

Zločin u ledu

Zločin u ledu (The Frozen Ground)

Film Zločin u ledu baziran je na istinitoj priči o detektivu Džeku Halkombu iz Aljaske (Nikolas Kejdž) koji je uspeo da zaustavi serijskog ubicu Roberta Hansena (Džon Kjuzak). Više od trinaest godina Hansen je pritajeno nalazio žrtve na ulicama Enkoridža. Kada se njihov broj uvećao, detektiv Halkomb kreće u ličnu poteru…

Plan bekstva

Plan bekstva (Escape Plan)

Akcioni triler Plan beskstva poseban je po tome što glavne uloge tumače Arnold Švarceneger i Silvester Stalone, kao i 50 Cent. Najveći svetski ekspert u projektovanju zatvorskih bezbednosnih sistema, na prevaru je zarobljen u utvrđenju koje je sam projektovao, a u kojem su smešteni najozloglašeniji svetski kriminalci. Tek kada se našao unutra, shvatio je da je Tamnica nemilosrdno i tehnološki napredno spremište najvećih kriminalaca.

Malavita

Malavita (The Family)

Pošto su postali zaštićeni svedoci zbog cinkarenja, šef mafije i njegova porodica sele se u miran gradić u Francuskoj. I pored svih napora CIA agenta Stensfilda (Tomi Li Džons) da ih drži pod kontrolom, Fred Manconi (Robert De Niro) i njegova porodica vrlo lako se vraćaju starim navikama i razotkrivaju svoj identitet, olakšavajući nekadašnjim pajtašima da im uđu u trag. Ovo je ukratko sadržaj filma koji je režirao Luk Beson, proslavljeni francuski reditelj.

Reviju Cinemania upravo će zatvoriti komedija Malavita, 3. novembra od 20.00. Filmovi će se prikazivati od 19.00 i 21.30 bez repriza, a cena karte je 350 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...