Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Shopping » Dell Inspiron 17R – notebook za profesionalce
Dell Inspiron 17R
Dell Inspiron 17R

Dell Inspiron 17R – notebook za profesionalce

Jedan od najvećih i najuticajnijih proizvođača notebook računara Dell, predstavio je i na domaćem tržištu Dell Inspiron 17R.

Kao i svi Dell notebook-ovi tako se i Inspiron 17R može pronaći u više različitih hardverskih varijanti, a sada će biti predstavljen model Inspiron 17R 5721. Reč je o vizuelno veoma atraktivnom računaru koji je maksimalno „natovaren“ kvalitetnim hardverom i napravljen je od vrhunskih materijala koji ga čine otpornim na većinu spoljnih uticaja.

Kako smo napomenuli hardverska konstrukcija Inspiron 17R 5721 notebook-a je veoma moćna, a konkretno je čine Intel-ov dvojezgarni Core i5 procesor (3537U, 1.8GHz), 8GB radne memorije i čvrsti disk od 1TB. Pomenuti procesor poseduje integrisanu HD 4000 grafiku, ali se notebook na nju jako malo oslanja – koristi je samo za neke bazne potrebe – surfovanje internetom i rad sa prostijim grafičkim sadržajima. Zapravo, Inspiron 17R (5721) poseduje i diskretan GPU u vidu AMD Radeon HD 8730M akceleratora koji „kida“ na multimedijalnom polju.

Komfornost je jedan od jačih strana Inspiron 17R 5721 notebook-a, kao i odlična žična i bežična povezivost. Nažalost, računar se u paketu ne isporučuje sa nekom od popularnih Windows platformi, ali jako je zanimljivo (bar za jednu sedmnaesticu) da je poprilično lagan (2.73kg). Cena mu (potpuno očekivano) štipa džepove.

Kontakt: EWE, ewe.rs

loading...