Naslovna » Izlasci » Shopping » Dell Inspiron 17R – notebook za profesionalce
Dell Inspiron 17R
Dell Inspiron 17R

Dell Inspiron 17R – notebook za profesionalce

Jedan od najvećih i najuticajnijih proizvođača notebook računara Dell, predstavio je i na domaćem tržištu Dell Inspiron 17R.

Kao i svi Dell notebook-ovi tako se i Inspiron 17R može pronaći u više različitih hardverskih varijanti, a sada će biti predstavljen model Inspiron 17R 5721. Reč je o vizuelno veoma atraktivnom računaru koji je maksimalno „natovaren“ kvalitetnim hardverom i napravljen je od vrhunskih materijala koji ga čine otpornim na većinu spoljnih uticaja.

Inspiron 17R 5721 je Dell osmislio za zahtevne korisnike, grafičare i video montažere, kao i za sve ljubitelje vrhunske multimedije. Raspolaže sa velikim displejom (17.6 inča) kome je maksimalna rezolucija podešena na 1920×1080 piksela – fantastično za prelom složenijih grafičkih dokumenata, editovanje video sadržaja i gledanje filmova u visokim rezolucijama. Zanimljivo je da su boje na ekranu ovog računara tako verno reprodukovane da se ima osećaj kao da su uzete iz prirode.

Kako smo napomenuli hardverska konstrukcija Inspiron 17R 5721 notebook-a je veoma moćna, a konkretno je čine Intel-ov dvojezgarni Core i5 procesor (3537U, 1.8GHz), 8GB radne memorije i čvrsti disk od 1TB. Pomenuti procesor poseduje integrisanu HD 4000 grafiku, ali se notebook na nju jako malo oslanja – koristi je samo za neke bazne potrebe – surfovanje internetom i rad sa prostijim grafičkim sadržajima. Zapravo, Inspiron 17R (5721) poseduje i diskretan GPU u vidu AMD Radeon HD 8730M akceleratora koji „kida“ na multimedijalnom polju.

Komfornost je jedan od jačih strana Inspiron 17R 5721 notebook-a, kao i odlična žična i bežična povezivost. Nažalost, računar se u paketu ne isporučuje sa nekom od popularnih Windows platformi, ali jako je zanimljivo (bar za jednu sedmnaesticu) da je poprilično lagan (2.73kg). Cena mu (potpuno očekivano) štipa džepove.

Kontakt: EWE, ewe.rs