Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gibonni: Specijalni gosti na prvom beogradskom koncertu

Gibonni: Specijalni gosti na prvom beogradskom koncertu

Na koncertu koji će Gibonni održati 25. oktobra u Kombank areni kao specijalni gosti učestvovaće Vlatko Stefanovski, Damir Urban, Londonski Gospel Hor i Maya Azucena.

Posle 20 karijere, Zlatan Stipišić Gibonni prvi put će nastupiti u Beogradu. Uz odličnu produkciju, u rangu svetskih izvođača, posetioci će imati priliku da čuju i vide neke od najcenjenijih muzičara sa kojima je Gibonni sarađivao tokom svoje bogate karijere.

Već tradicionalni gost na Gibonnijevim albumima i koncertima je čuveni makedonski virtuoz Vlatko Stefanovski, jedan od najboljih gitarista sa prostora Evrope. Pored njega na bini će se pojaviti i harizmatični umetnik Damir Urban, pisac, glumac i slikar; najpoznatiji kao osnivač i frontmen kultne riječke alternativne grupe Laufer, čiju numeru „Budi moja voda“ u duetu sa Gibonnijem redovno izvodi na koncertima.

The London Community Gospel Choir (Londonski Gospel Hor), pored kvaliteta, izdvaja se i po impresivnom broju muzičkih zvezda sa kojima je sarađivao. Imena kao što su Madona, Pol Makartni, Depeche Mode, Džordž Majkl, Elton Džon, kao i brojne Grammy nagrade pokazatelji su kvaliteta ovog hora. Maja Azucena u Gibonnijeve pesme donosi svoj izuzetan vokal, koji je najraskošniji na albumima „Unca Fibre“, „Acustic/Electric“ i „Toleranca“.

Sve domaće obožavaoce očekuje pravi koncertni spektakl u okviru koga će splitski kantautor publici premijerno zapevati pesme sa prvog albuma na engleskom jeziku „20th Century Man“, ali ujedno ih podsetiti i na brojne starije hitove „Libar“, „Ne odustajem“, „Mirakul“, „Oprosti“, „Tempera“ i mnoge druge. Pored pratećeg benda, podršku će mu dati njegovi stalni saradnici ali i još neki muzičari koji ostaju iznenađenje za sam koncert.

Ulaznice se prodaju po ceni od 2.190 dinara do 3.690 i 9.990 dinara za VIP lože.

Preostale ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tix-a, u Corner Shop-ovima širom Srbije, na blagajni Kombank arene, Eventim prodajnim mestima kao i preko sajtova gigstix.com, kombankarena.com i eventim.rs. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.