Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gun Club: James Leg, 1. novembra

Gun Club: James Leg, 1. novembra

U petak, 1. novembra od 22.00, veliki mag orgulja i dijaboličnog vokala, James Leg, održaće koncert u klubu Gun (Miloša Pocerca 10).

Ulaznice su u pretprodaji u Pinball Wizard Records prodavnici ploča (TC Eurocentar, Makedonska 30, local broj 15) po ceni od 600 dinara. Na dan koncerta ulaznice će koštati 800 dinara.

Već godinama John Wesley Myers aka James Leg važi za najintrigantnijeg garage-rock muzičara. Prvi od poznatijih bendova u kojima se pojavio bili su The Immortal Lee County Killers po čijem je raspadu formirao Black Diamond Heavies 2004, trio u kojem su pored njega na orguljama/klavijaturama i vokalu bili još i gitarista, i bubnjar.

Gitarista 2006. napušta bend i to preostale navodi da se zamisle kako da nastave dalje gde donose potpuno ispravnu odluku – bez gitare! Do tada je bilo dvočlanih bendova, ali uvek se radilo o gitari i bubnju, a sa novom postavom Black Diamond Heavies su uveli i novi trenutak u formaciji rokenrol grupe: orgulje/klavijature/vokal + bubnjevi.

U toj postavi snimaju dva studijska i jedan live album i postaju jedna od najtraženijih američkih garažnih atrakcija do kraja prve decenije 21. veka svirajući širom SAD, Evrope i Australije. Pored matičnog, James svira orgulje i peva u Cut In The Hill Gang.

Po raspadu Black Diamond Heavies (2009.) James Leg radi na svom prvom solo albumu Solitary Pleasure koji prolazi zapaženo među poklonicima Black Diamond Heavies i ljubiteljima svih podžanrova garažnog rokenrola. Duboki, dijabolični vokal i topli a zastrašujući tonovi orgulja čijim dirkama kao u transu lete njegovi prsti zaštitni su znak ovog južnjačkog muzičara.

Obrada rokenrol heroja Linka Wraya (Fire And Brimstone) i obrada hita u Americi anonimnih Australijanaca Kill Devil Hills (Drinking Too Much) pored devet sopstvenih pesama potvrđuju Legov dobar izbor da se popuni jedan pristojan solo prvenac i krene sa utabavanjem staze nastavka rokerske karijere.

Prošle godine James Leg sa kolegama sa Alive Records etikete – Left Lane Cruiser – snima još jedan album – Painkillers. Deset blues obrada odsviranih/otpevanih na srčani, garage/blues način kako se i očekivalo od ove garažne super-grupe učinili su da se album na kraju 2012. nađe visoko kotiran na većini garage rock lista.

Mačo orguljaš đavoljeg glasa po prvi put dolazi na prostor bivše Jugoslavije krajem oktobra i početkom novembra na pet koncerata. Prati ga samo bubnjar, baš kao iz Black Diamond Heavies dana što jasno govori o tome da će se na repertoaru naći i hitovi iz te faze karijere. (danubeogradu.rs)