Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Hotel Slavija: Sajam kolekcionara

Hotel Slavija: Sajam kolekcionara

Veliki Sajam kolekcionara biće održan ovog vikenda, 26. i 27. oktobra od 10.00 do 16.00, u hotelu Slavija.

Kao velika kupoprodajna izložba starina, umetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva, Sajam kolekcionara nudi Beograđanima i turistima koji posećuju naš grad slobodno tržište starina i predmeta kolekcionarstva. Ovom prilikom biće prezentovano više od 120 privatnih kolekcija iz raznih oblasti sakupljanja.

Cena ulaznice je 100 dinara, a zainteresovani posetioci mogu razgledati, ali i nabaviti razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija…), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri…), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake…) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače…).

Takođe, mogu se videti, stari satovi, nakit, starinsko posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, antikvarni i stilski nameštaj, knjige, umetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, tepisi i pirotski i drugi ćilimi, narodne nošnje i uniforme i još mnogo drugih unikatnih predmeta.

Posetioci će moći da se edukuju i razmene iskustva o bavljenju ovom vrstom hobija, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije, pomažu očuvanju kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje.

Manifestacija je kupoprodajna, a organizatori Sajma obezbedili su zainteresovanim posetiocima besplatnu procenu po trenutnim tržišnim vrednostima donetih starinskih predmeta, kao i svaku drugu stručnu pomoć i obaveštenja iz oblasti kolekcionarstva.

Više informacija potražite OVDE. (danubeogradu.rs)