Naslovna » BG svaštara » BG Fashion » Irena Grahovac: Jubilej na otvaranju Nedelje mode

Irena Grahovac: Jubilej na otvaranju Nedelje mode

Ove godine Irena Grahovac obeležava veliki jubilej. Revija, kojom će naša najpoznatija dizajnerka kože i krzna obeležiti dve decenije svoje karijere, biće upriličena 25. oktobra na otvaranju 34. Perwooll Fashion Week-a.

Ideja kojom se inspirisala radeći kolekciju za sezonu jesen-zima 2013/2014 je „music star glamur„. Naime, nadahnuta jedinstvenim glamuroznim stilom muzičkih zvezda na sceni i van nje, Irena Grahovac je stvorila kolekciju koja će na najbolji način da reprezentuje prethodnih dvadeset godina njenog kreativnog stvaranja.

Koža je u crnoj boji, a krzno u neobičnim bojama za ovu vrstu materijala – ljubičastoj, smaragno zelenoj, tirkiznoj… Kao imperativ ove sezone, u kolekciji su prisutne pantalone od streč kože sa rajsferšlusima kao modnim detaljem. Nitne, rajsferšlusi i neobična kopčanja upečatljivi su elementi kolekcije. Takođe, kao prateći detalji pojavljuju se kožne rukavice, kožne kravate, šeširi i krznene torbe.

U nameri da na poseban način obeleži svoj jubilej, Irena Grahovac je organizovala snimanje fotografija za katalog ove kolekcije na ekskluzivnim lokacijama u Istanbulu, na zidinama Konstantinopolja i u drugim delovima grada.

Inače, kolekcija je rađena za evropsko tržište, te će odmah posle beogradske prezentacije, biti prikazana i publici u Luksemburgu, gde Irena Grahovac narednog meseca otvara svoju radnju. (danubeogradu.rs)