Naslovna » BG servis » Korisnicama Sigurne kuće uručeni odeća, posteljina i igračke

Korisnicama Sigurne kuće uručeni odeća, posteljina i igračke

Zamenica gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Aleksandra Krstić obišla je korisnike Sigurne kuće u Beogradu i uručila im odeću i posteljinu uoči nastupajućeg hladnog vremena i dečje igračke.

– U poslednjih nekoliko godina raste broj žrtava nasilja u porodici, a to su uglavnom žene i deca. Grad je prepoznao potrebu da im pomogne i od 2010. godine finansijski podržava rad Savetovališta za borbu protiv nasilja, u okviru koga je Sigurna kuća. Na predlog gradonačelnika Beograda 2013. godine Skupština grada je usvojila i odluku o višegodišnjem finansiranju Sigurne kuće, a ženama i nakon izlaska iz kuće dajemo finansijsku pomoć narednih godinu dana – istakla je Aleksandra Krstić i najavila da će grad nastaviti da im pomaže i tako im olakša boravak u Sigurnoj kući.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević zahvalila je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu za svu pomoć koju ova ustanova dobija i podsetila da žene u nju često dolaze bez ikakvih stvari.

– Upravo zbog toga im ovakva pomoć mnogo znači. Sigurna kuća nije samo mesto gde žene sklanjaju glavu, već sa njima 24 sata dnevno rade psihoterapeuti i stručno osoblje. Pružaju im se sve vrste pomoći da bi jednog dana, kada odavde izađu, mogle da budu jače i manje opterećene onim što im se dešava – naglasila je Vesna Stanojević. (Beoinfo)