Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Laguna na 58. Sajmu knjiga

Laguna na 58. Sajmu knjiga

U duhu jubileja i dobre tradicije izdavačka kuća Laguna spremno dočekuje 58. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu.

Osnovana u aprilu 1998. godine, Laguna je za 15 godina izrasla u najprestižnijeg izdavača. Posle više od 2.300 naslova i više od 250.000 članova Kluba, ova izdavačka kuća uskoro će pokrenuti stanicu Radio Laguna, ali to je deo jedne druge priče.

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga, koji će biti održan od 20. do 27. oktobra, Laguna će se predstaviti sa celokupnom produkcijom.

Gosti Lagune

Pored brojnih hitova i gostovanja domaćih pisaca, publika će moći da upozna i autora romana „Osluškivanje srca“ i „Glasovi srca“ Jan-Filipa Zendkera. Na ovogodišnjem Sajmu knjigu ovaj pisac i novinar predstaviće novi roman „Šapat senki“. Knjige će potpisivati u knjižari Delfi u SKC-u, 25. oktobra, od 17.00 i u subotu, 26. oktobra od 17.00, na štandu Lagune u Hali 1 Beogradskog sajma.

Predsednica Zadužbine Žozea Saramaga i udovica slavnog portugalskog nobelovca, Pilar del Rio, biće specijalna gošća Beograda. Tokom njenog boravka, u vreme održavanja Sajma knjiga, održaće se niz manifestacija, izložbi, promocija i predavanja. U sredu, 23. oktobra od 17.00, u sali Slobodan Selenić, biće održana promocija novog izdanja romana „Godina smrti“ Rikarda Reiša. Na promociji će govoriti Pilar del Rio, Dejan Papić i Dejan Mihailović. Potpisivanje na Laguninom štandu zakazano je za 18.00 istog dana.

Za međunarodnu promociju 2013. godine Laguna će imati jedan od najvećih štandova u Hali 1, s još jednim sajamskim štandom u Hali 4. Na programu će pored autora iz inostranstva gostovati 35 autora koji su objavili knjige između dva sajma. Pored sajamskog popusta tu je i posebna akcija koja će ljubiteljima dobrih knjiga omogućiti najpovoljniju kupovinu.

Laguna će imati štand koji će i ove godine biti obojen u prepoznatljivu crvenu boju.

I Delfi na Sajmu knjiga

Knjižarski lanac Delfi ove godine na Sajmu knjiga nastupa u Hali 4, u prepoznatljivom stilu knjižare SKC sa 10.000 naslova iz svih oblasti, svih domaćih izdavača i sa najboljim izborom knjiga na engleskom i francuskom jeziku. Delfi knjižare se trude da domaćim čitaocima ponude aktuelna svetska izdanja svih žanrova.

Štand knjižara Delfi biće jedinstven po ponudi knjiga američkih i francuskih izdavača, kojih nema na drugim mestima u Beogradu, naročito beletristike, fantastike i stripova, kao i knjiga iz oblasti istorije, Svi posetioci štanda knjižara Delfi imaju priliku da pronađu najnovije naslove, tek objavljene u svetu.

Uz knjige, na štandu će biti izložen i prateći gift program – lampice za knjige, bukmarkeri, torbe i aksesoari, agende i kalendari modernog dizajna renomiranih evropskih proizvođača. Najveću knjižaru na Sajmu knjiga posebno izdvajaju edukovani knjižari koji će čitaocima preporučiti najzanimljivije i najaktuelnije knjige.

Za sve kupce na Sajmu knjiga knjižarski lanac Delfi pripremio je u velike popuste i gostovanja domaćih autora. Na štandu knjižara Delfi važiće popust na domaće knjige i nova izdanja stranih knjiga: 15% na kupovinu do četiri knjige (uz flajer sa Laguninog štanda popust je 20%), popust 20% na pet i više knjiga (uz flajer sa Laguninog štanda popust je 25%), popust 25% na devet i više knjiga (uz flajer sa Laguninog štanda popust je 30%), kao i akcija „5 za 999“ za veliki izbor stranih knjiga.

Važiće i popust na gift program 10% na unikatne i originalne poklone i aksesoare. Za sve one koji nisu u prilici da posete štand knjižarskog lanca Delfi za vreme trajanja Sajma knjiga, u svim knjižarama važiće popust od 20% na Lagunina izdanja, za tri i više kupljenih knjiga, uz redovan članski popust. U knjižari Delfi SKC i dalje traje akcija „10 za 999 dinara“.

*** *** ***
Međunarodni 58. Beogradski sajam knjiga biće održan od 20. do 27. oktobra, od 10.00 do 21.00.

Cena pojedinačnih ulaznica je 250 dinara, grupnih 150 dinara, a za osobe sa invaliditetom ulaz je besplatan. Pratioci invalida plaćaju ulaznicu po ceni od 150 dinara. Cena porodične ulaznice (validna je samo tokom porodičnih dana, 21. i 22. oktobra) iznosi 600 dinara. (danubeogradu.rs)