Naslovna » Izlasci » Shopping » MacBook notebook – nezamenjiv za studenta
MacBook Air 2013
MacBook Air 2013

MacBook notebook – nezamenjiv za studenta

Većina studenata razmišlja o nabavci novog notebook računara sa kojim bi brže, lakše i jednostavnije pratili nastavu i prelazili gradivo. Kao posebno rešenje izdvaja se MacBook notebook.

Sa odličnim radnim karakteristikama, vrhunskim baterijama i besprekorno optimizovanim OS X okruženjem MacBook notebook-ovi nude mnogo više od drugih konkurentskih rešenja. Pročitajte deset razloga zbog kojih su nezamenjivi za studente…

1. Kreirani da budu bolji računari
Bilo da je odluka pala na MacBook Air ili MacBook Pro računare sa Retina ekranima, već pri prvom kontaktu osećaju se neverovatne radne brzine, čista energija i bezbroj fantastičnih inovacija, zahvaljujući kojima je moguće daleko jednostavnije pratiti predavanja i učestvovati u grupnim diskusijama na raznorazne teme. Pošto su svi MacBook notebook-ovi napravljeni od jednog komada aluminijuma njihova velika prednost se krije i u izdržljivosti, kao i u veoma skromnim težinama koje imaju.

2. Mac App Store
Apple svakako ne bio ovako uspešna kompanija da nema svoj App Store krcat najrazličitijim edukativnim, filmskim, multimedijalnim i drugim sadržajima. On je u pravom smislu „meka“ za studente jer nudi na desetina hiljada obrazovnih aplikacija i više od 150.000 elektronskih knjiga (gotovo na svim svetskim jezicima) koje pokrivaju sva edu-područja – od umetnosti i jezika do nauke, medicine i tehnike. App Store svakog dana nudi sve veći broj knjiga i enciklopedija i što prati aktuelne svestke trendove.

3. Baterija za celodnevno učenje
Sa trinaestoinčnim Air mašinama može da se radi skoro dvanaest sati i to sa aktivnom Wireless konekcijom, a ukoliko se kontrast ekrana na njima smanji za 30% to vreme može biti i značajno duže. Upravo zbog toga vlasnici MacBook računara ne moraju da jure slobodne utičnice po amfiteatrima i učionicama.

4. Intuitivan, bezbedan i komforan – OS X
Pored snažnog i veoma izdržljivog hardvera sve MacBook računare krasi i jedan od najstabilnijih i najbezbednijih operativnih sistema na svetu – OS X. U svom poslednjem izdanju poznatijem pod imenom Mountain Lion OS X nudi više od 200 novih mogućnosti i unapređenja od kojih je jedan dobar deo direktno vezan za brže, lakše i jednostavnije učenje i praćenje nastave. Ovaj OS X ujedno donosi i zavidan nivo komfornosti u radu, što studentima koji se prvi put susreću sa OS X okruženjem mnogo znači.

5. Kompatibilan sa svim uređajima u učionici
Jedna od najvećih prednosti MacBook računara je njihov visok nivo kompatibilnosti sa svim ostalim uređajima. Bilo da je potrebna sinhronizacija sa mobilnim telefonom, nekim serverom sa materijalnom za učenje ili štampačem – za svega nekoliko sekundi će računar biti uparen sa njima. Prilikom povezivanja uređaja neće biti potrebna nikakva dodatna podešavanja.

6. Rad sa aplikacijama
Sa Mac i OS X aplikacijama mašina se skoro nikad ne blokira, zbog čega se studenti širom sveta i odlučuju za MacBook računare.

7. Blistavi tekstualni dokumeti, prezentacije i table
Apple je za sve svoje Mac računare a samim tim i mobilna rešenja, osmislio poseban skup aplikacija sličan Microsoft-ovom Office paketu koji je nazvan iWork. Isti objedinjuje Pages, Numbers i Keynote aplikacije koje nude dosta više od aplikacija iz pomenutog Office paketu, a što je jako važno sa istim su potpuno kompatibilne.

8. Brza komunikacija
Kada zatreba, sa MacBook računarima može se brzo obaviti i video poziv u pauzama predavanja i to prvenstveno zahvaljujući odličnim FaceTime kamericama i drugim zanimljivim video i tekstualnim programima za konverzaciju. Takođe, napredna sredstva komunikacije koje nude MacBook računari omogućavaju da u svakom trenutku studenti budu na vezi sa asistentima, profesorima i administracijom fakulteta.

9. Nezamenljiv za studente sa invaliditetima
MacBook računari poseduju niz prednosti i mnoštvo aplikacija koje studentima sa invaliditetima omogućavaju da lakše prate nastavu. Apple u poslednjih nekoliko godina radi na unapređenju softvera za ovu grupu studenata.

10. Komfornost i pouzdanost
Pouzdan i komforan rad želi svaki student, a sa MacBook notebook-ovima to je posignuto već sa njihovim prvim otvaranjem. Tastature sa LED pozadinskim osvetljenjima i Multi-Touch trackpad-ovi otvaraju novu dimenziju korišćenja mobilnih računara.

www.apcom.rs/prodavci

loading...