Naslovna » Izlasci » Film » Mačeta ubija u domaćim bioskopima od 24. oktobra
Machete Kills

Mačeta ubija u domaćim bioskopima od 24. oktobra

Akciona komedija u režiji Roberta Rodrigeza Mačeta ubija (Machete Kills) u domaćim bioskopima prikazivaće se od 24. oktobra.

Reditelj Robert Rodrigez i glumac Deni Trejo u filmu Mačeta ubija vraćaju ovog nesvakidašnjeg heroja u život. Poreklo Mačete vodi iz kratkog debija u trejleru koji je Rodrigez uradio za Grindhouse 2007. godine u saradnji sa Kventinom Tarantinom. Na osnovu ovog trejlera Rodrigez je snimio igrani film Mačeta, 2010. godine.

Podsticaj za Mačeta ubija nastao je čak pre nego što je prvi deo stigao u bioskope. Kada je Rodrigez završavao film Mačeta, pomislio je da nedostaje još nešto. On objašnjava: „Mačeta se odvezao sa Džesikom Albom i to je bio lep kraj. Tada sam odlučio da stavim naslove za dva lažna nastavka, samo da bi publika pomislila da ti nastavci zaista dolaze. Ti naslovi su bili – Mačeta ubija i Mačeta ubija ponovo„.

U filmu Mačeta ubija, Deni Trejo se vraća kao bivši federalni agent koga angažuje predsednik SAD u misiji koja bi bila nemoguća za svakog smrtnika. On mora da zaustavi ludog revolucionara i ekscentričnog milijardera, trgovca oružjem koji je skovao plan da proširi rat i anarhiju širom planete. Mačeta će dospeti čak i u kosmos.

Impresivan glumački ansambl u filmu Mačeta ubija uključuje povratak starih članova – Deni Trejo, Džesika Alba, Mišel Rodrigez, Elise i Elektra Avelan i Tom Savini, kao i impresivan novi ansambl – Mel Gibson, Demijan Bicir, Sofija Vergara, Amber Heard, Kjuba Guding Jr, Valt Gogins, Antonio Banderas, Čarli Šin, Vilijam Sadler, Aleksa Vega i Lejdi Gaga.

Mačeta ubija će nagraditi ogromnu legiju fanova koji su otkrili film u bioskopu, home videu ili kablu i koji su želeli nastavak, ali i novu publiku koju će privući izgled i osećaj visokobudžetnog akcionog filma. Mačeta ubija ima mnogo više akcionih i futurističkih elemenata koji će ih uzbuditi i iznenaditi. Prišao sam ovom ostvarenju kao visokobudžetnom filmu i upotrebio ekipu Troublemaker-a na način kao za Sin City i Predators. Ovaj film ima potpuno drugačiji izgled i osećaj od prvog filma. On napušta izgled originala i koristi estetiku velikog akcionog filma uz korišćenje tehnologije i tehnika snimanja koje koristim radeći moje velike filmove što će proširiti obim i veličinu ove priče“, kaže Rodrigez.

Zanimljivosti o filmu

• Mačeta ubija je prvi film u karijeri Čarlija Šina u kome je potpisan pod svojim pravim imenom – Karlos Estevez
• Ovo je prvi put da Mel Gibson igra negativca.
• Saradnja Roberta Rodrigeza i Denija Treja je jedanaesta po redu.
• Mačeta ubija je prvi film Lejdi Gage.
• Film je snimljen za 29 dana.
• Uloga Miss San Antonio je bila ponuđena Mišel Vilijams, ali ona je odbila. Ulogu je dobila Amber Heard.
• Mel Gibson je završio snimanje u roku od nedelju dana.
• Čarli Šin igra predsednika SAD. Njegov otac Martin Šin je nekoliko puta igrao predsednika SAD, a najzapaženija uloga je u TV filmu The West Wing.

loading...