Naslovna » BG servis » Makenzijeva: Uređen plato kod spomen-biste Nadi Purić

Makenzijeva: Uređen plato kod spomen-biste Nadi Purić

Jedna od najprometnijih beogradskih ulica – Makenzijeva, dobila je svojevrsni „urbani džep“. Beograđani i svi koji se zateknu na Vračaru, kod spomen-biste narodnom heroju Nadi Purić, mogu da uživaju i predahnu u novom parkiću – KomBank platou.

Prostor oko spomen-biste, od 720 kvadratnih metara, potpuno je uređen i sada sa novim travnjakom, osvetljenjem, stazama, cvećem i originalnim klupama predstavlja novo mesto za predah svih prolaznika, u prijatnom i originalnom ambijentu. Plato kod spomen-biste Nadi Purić otvorili su predstavnici Opštine Vračar i Komercijalne banke.

„Opština Vračar nastoji da svojim sugrađanima život učini što lepšim i kvalitetnijim. Naši Vračarci imali su primedbe na nebezbedan prolaz pešaka i loše stanje platoa kod spomen-biste Nadi Purić. Na inicijativu građana, a uz podršku Komercijalne banke, obnovili smo i uredili plato, a apelovaćemo na građane i angažovati komunalne službe da ovaj park ostane uređen i lep. Cilj rukovodećeg tima Opštine Vračar je uređen, bezbedan i čist Vračar, a naša vizija je da zajedno sa građanima stvorimo bolji život“, izjavio je Branimir Kuzmanović, predsednik Opštine Vračar.

Na Platou su postavljene i nove klupe i pult. Tu su dve „talasaste“, kao i „porodična“ klupa, stepenastog oblika, sa posebnim mestima za sedenje za različite generacije. Makenzijeva će sigurno ovim prostorom privući i ponekog turistu…

„U gradu postoji mnogo kutaka koji, iako nisu veliki, mogu da budu istovremeno ekološki vredni i uređeni po meri čoveka. Uređenjem platoa, želeli smo doprinesemo ugodnijem boravku naših komšija i prolaznika i da napravimo interesantan i prijatan ambijent za svakoga ko se zatekne u blizini naše ekspoziture. Hvala Opštini Vračar što nam je pomogla u ostvarenju ove ideje. Komercijalna banka će i ubuduće nastojati da doprinosi unapređenju kvaliteta života naših sugrađana“, poručio je prilikom otvaranja KomBank platoa Goran Milićević, izvršni direktor u Komercijalnoj banci. (danubeogradu.rs)