Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mariza 12. decembra u Sava centru
Mariza
Mariza

Mariza 12. decembra u Sava centru

Kraljica fada, portugalska pevačica Mariza vraća se pred beogradsku publiku koncertom 12. decembra od 20.30, u Sava centru.

Ulaznice za koncert u prodaji su po cenama od po 1.800, 2.200, 2.700 i 3.300 dinara, na blagajni Sava centra, u prodavnici „Jugoton“ (Nušićeva 27) i preko mreže Eventim.

„Kad se popnem na pozornicu, zatvorim oči, otvorim srce i zapevam. Želim da ljude duboko dirnem svojom pesmom. Zahvalna sam što mi se pruža prilika da to još jednom uradim u Beogradu“, poručuje Mariza, pred povratak u veliku dvoranu Sava centra koju je punila u više navrata proteklih godina.

Najpopularnija portugalska fado pevačica dolazi u Beograd u okviru svetske turneje „Mariza 2013“, sa kojom se vratila na međunarodnu scenu pošto se privremeno povukla zbog majčinstva.

Specijalni gost na koncertu biće sprski multiinstrumentalista Slobodan Trkulja.

– Počastvovan sam Marizinim pozivom! Raduje me da je upoznata s mojim stvaralaštvom i da je izrazila želju da nešto izvedemo zajedno. Mariza je ozbiljan umetnik, vrlo posvećena i strastvena u potrebi da muziku svog naroda predstavi na moderan način, obojen njenim umetničkim senzibilitetom. Tu smo se negde i prepoznali jer muziku stvaram iz iste ljubavi i potrebe – rekao je Trkulja i dodao da je Mariza na sceni „graciozna i poletna i nosi specifičnu vrstu suptilnosti u izvođenju“.

– Nisam još odabrao instrument koji ću svirati, ali će sigurno pratiti upravo tu boju njenog glasa – poručio je Trkulja, koji svira petnaestak instrumenata.

Mariza trenutno radi i na novom albumu, planiranom da se pojavi do kraja 2013. godine, tako da nije isključena mogućnost da u Beogradu izvede neke nove pesme, pored njenih starih fado favorita kao što su „Rosa Branca“, „Meu Fado Meu“, „Chuva“, „Oh Gente Da Minha Terra“, „Barco Negro“…

Organizator je promoterska kuća Long Play. (danubeogradu.rs)

loading...