Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Glas ne žice, Plastic-žurke, Vračarski solisti…

Mini BG vesti: Glas ne žice, Plastic-žurke, Vračarski solisti…

»»» Prvi a capella bend na ovim prostorima, Glas ne žice, nastupiće u Klubu Akademija 28, 19. oktobra od 22.00, gde će održati svoj prvi veliki beogradski klupski koncert. Ulaz je slobodan.

»»» Večeras od 23.00 u Clubu Plastic – House Central veče! Raznorazne hitove u haus aranžmanu „vrti“ Oysha, a podršku pružaju Mirko & Meex. Subota u Plastiku rezervisana je za čuveni klupski Mainstream Pressure – Ike, Prema i pojačanje BKO. I u Mintu će biti dobra zabava – petak je rezervisan za Fry Day žurke, ovoga puta – Calavera & Manya + Toris Badić. Revival veče je u subotu, a domaćini su Sale Groovyman, Sale Funkin’ Blue i Manjane.

»»» U subotu, 19. oktobra od 19.00, u Kući Đure Jakšića (Skadarska 34) Vračarski solisti održaće koncert „Pod sjajem zvezda ove noći“. Pripremljen je program koji obuhvata jazz obrade starih gradskih pesama, kompozicije domaćih autora, evergreen i gospel.

»»» Dečji klub Narodnog muzeja organizovaće 19. oktobra od 12.00 radionicu „Slažemo zajedno“. U atrijumu Narodnog muzeja deci do sedam godina autori radionice približiće istorijsko i umetničko nasleđe našeg velikog umetnika Jovana Bijelića.

»»» DJ vikend na sceni „Das Boot“ UK „Parobrod“ (Kapetan Mišina 6a) otvoriće u petak DJ EyE (new disco, deep & funky house), dok će u subotu od 22.30 za miksetom biti Prodavač Meda.

»»» U sredu, 23. oktobra u 19.00, biće otvorena izložba radova slikarke i grafičarke Mirjane Koke Mihać, u Kući legata (Knez Mihailova 46) i u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53).

»»» U utorak, 22. oktobra od 22.00, u KC Grad biće organizovana prva svirka austrijskih bendova (Just Friends and Lovers i Robotra) koja će označiti svečani početak rada net label-a Withoutahoe.

»»» U petak, 18. oktobra od 22.00, u KC Drugstore nastupa Lost In The Sound, tj. subotički producent Boris Noiz. U fokusu će biti deep house i acid house zvuk pod uticajem Chicago house-a iz ’80-ih.

»»» „Design by Štrafta“ i Isidora Vasiljev organizuju druženje sa maskotom Maslačka Pepa Prase i „face painting“ (crtanje na licu) u tržnom centru Super Vero Novi Beograd u subotu, 19. oktobra od 13.00. Istog dana, u tržnom centru Super Vero Voždovac od 14.00 posetioci će moći da odgledaju predstavu „Klovna Paje sa balonima i šašavim trikovima“. Program je namenjen deci uzdrasta od tri do 12 godina. Ulaz je slobodan.

»»» Projekat „Budi Coolturan“ organizovaće ESTIEM LG Beograd, 21. i 22. oktobra od 10.00, u prostorijama UK „Parobrod“ (Kapetan Mišina 6a). Dvodnevni seminar obuhvatiće edukativni i praktični deo, sa ciljem buđenja i održavanja svesti kod mladih o značenju naše kulturne baštine i razumevanja funkcionisanja i organizovanosti kulturnih institucija. (danubeogradu.rs)

loading...