Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Novi Plastic, Satira fest, humanitarni bazar…

Mini BG vesti: Novi Plastic, Satira fest, humanitarni bazar…

»»» Jubilarna 10. sezona u beogradskim klubovima Plastic i Mint, pod sloganom „We’ll Always Have Plastic“, počinje 11. oktobra i donosi mnoštvo promena i iznenađenja za ljubitelje klabinga svih profila.

Klubovi će ove zime raditi četiri dana nedeljno, a program će se menjati iz nedelje u nedelju, uz mnoštvo gostovanja i posebnih tematskih žurki, a s ciljem da se redefiniše koncept noćnog života. Tokom vikenda otvaranja, 11. i 12. oktobra, u petak klabere očekuje House Central žurka s Mirkom i Meex-om, dok je subota rezervisana za jedno od najpopularnijih večeri u gradu, Mainstream Pressure uz DJ-eve Ikea i Premu. U Mintu će u petak, u okviru Fry Day večeri, nastupiti Tom Collins, Toris Badić i Matija Sokić, dok će se u subotu održati Buggin’ Out žurka na kojoj će za pult stati Daniel Čehranov, Kid Kimy i Miloš Starčević.

»»» Jedanaeasti Satira fest, pod geslom „Pokažite zube“ biće održan u petak, 11. oktobra od 19.00, u organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga. Po tradiciji, centralno dešavanje odvijaće se u svečanoj sali opštine Stari grad (Makedonska 42), a na njemu će učestvovati 30 najboljih aforističara iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske i Rumunije. Ovogodišnji Satira fest održava se u znaku 180. godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, najboljeg srpskog aforističara 19. veka.

»»» Humanitarni bazar „Iako sitan – kolač za Mateju bitan“ biće organizovan u petak, 11. oktobra od 11.00 u parku kod spomenika vojvodi Bojoviću (između Krunske i Golsvordijeve). Bazar organizuju Prijatelji dece Vračara.

»»» Tokom vikenda, 12. i 13. oktobra od 10.00 do 16.00, u hotelu „Slavija“, biće održan Sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta. Očekuje se velika ponuda svih vrsta antikviteta, unikatnih i umetničkih predmeta (komadnog nameštaja, srebra, bronze, satova, umetničkih slika, ikona, militarije, porcelana, stakla, lustera, lampi, penkala, ordenja, starih knjiga, razglednica, filatelije…) uz prisustvo oko 160 izlagača iz zemlje i inostranstva.

»»» Međunarodni turnir za košarkaše u kolicima „Beograd 2013“ biće organizovan 12. i 13. oktobra u Hali sportova na Novom Beogradu. Organizator je Klub košarkaša u kolicima „Dunav“ u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda.

»»» U novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina, blok 45), od 11. do 24. oktobra biće otvorena izložba reljefa i portreta Gradimira Rajkovića „Učeni razgovor dva meštra br. 2“.

Tašmajdan - Plivaj i uživaj

»»» Opština Palilula nastavila je i ove godine akciju „Plivaj i uživaj„, kojom je obuhvaćeno više od 15.000 dece od sedam do petnaest godina, koja žive ili pohađaju školu na teritoriji opštine Palilula. Na bazenima SRC „Tašmajdan“ svakog radnog dana u dva termina, od 10.00 do 11.00 i od 15.00 do 16.00 učenici će moći da uživaju u plivanju.

»»» Beogradski džez festival će biti održan od 24. do 28. oktobra, a đaci i studenti u prilici su da prisustvuju svečanom otvaranju U Sava centru i koncertima u okviru glavnog programa u Domu omladine Beograda. U prodaji je 100 ulaznica za otvaranje i po 20 ulaznica za svaki koncert po ceni od 100 dinara. Ove ulaznice prodaju se isključivo u Domu omladine na blagajni Eventima. Neophodno je da đaci i studenti pokažu đačku knjižicu ili indeks prilikom kupovine karte, kao i prilikom ulaska u koncertnu salu.

»»» U rezidenciji ambasadorke Indije Narinder Čauhan održan je prijem povodom otvaranja Indijskog kulturnog centra, koji će raditi na predstavljanju i približavanju kulturnog bogatstva dve zemlje, u duhu razumevanja i poštovanja različitosti kulturnog nasleđa. Indijski kulturni centar radiće i na intenziviranju saradnje na polju kulture, nauke, obrazovanja, umetnosti, sporta i medijskog delovanja. Predsednik Indijskog kulturnog centra je dr Predrag Nikić, a sedište centra je u Nehruovoj 124, na Novom Beogradu.

»»» U ponedeljak, 14. oktobra od 11.30 počeće ocenjivanje najboljih vina i rakija Srbije u Hotelu Palas na Topličinom vencu. Proglašenje pobednika će biti u petak od 15.00 u okviru II Srpskog festivala vina i rakije koji će biti održan 18. i 19. oktobra u hotelu Falkenštajner na Novom Beogradu. (danubeogradu.rs)

loading...