Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Ulaznice u prodaji, nagrade Balkanime, izložbe…
Balkanima - dobitnici nagrada
Balkanima - dobitnici nagrada

Mini BG vesti: Ulaznice u prodaji, nagrade Balkanime, izložbe…

»»» U DKSG dodeljene su nagrade jubilarne 10. Balkanime, evropskog festivala animiranog filma. Grand Prix festivala dobio je film „Kiki sa Monparnasa“ (Kiki of Montparnasse) autorke Ameli Haro (Amelie Harrault) iz Francuske. Nagradu za najbolji film jugoistočne Evrope dobio je film „Boles“ autorke Špele Čadež (Špela Čadež) iz Slovenije. Pored specijalnih nagrada, dodeljena je i Nagrada za najbolji film studentskog takmičarskog programa filmu „Stanište“ (Habitat) autorke Ine Georgieve iz Bugarske. Nagrada za najbolju školu dodeljena je Bezalel akademiji umetnosti i dizajna iz Izraela. Nagrada SAE Instituta Beograd dodeljena je filmu „Sizif nosi Sizifa“ (Sisyphus Carries Sisyphus) autora Mihajla Dragaša za originalni kritički pristup. Nagradu ASIFA Srbija dobio je Vuk Palibrk za film „Običan dan“.

»»» Beogradski džez festival u organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda, u 29. izdanju predstavlja Sva lica džeza – velikane savremene džez scene – od 24. do 28. oktobra. Počela je prodaja ulaznica, čije su cene od 600 do 2.200 dinara. Pripremljen je i poseban paket ulaznica za đake koji će i najatraktivniji program otvaranja u Sava centru moći da prate za svega 100 dinara.

»»» Ulaznice za oproštajni koncert sastava Vaya Con Dios, po ceni od 3.300 i 3.800 dinara su rasprodate. Preostale karte po povlašćenim cenama biće dostupni do utorka, 8. oktobra. Tada će u prodaju biti pušten poslednji kontingent karata i to po sledećim cenama: 4.200 i 3.700 dinara za sedenje (parter), 1.900 dinara za stajanje (parter), kao i mesta za sedenje na tribinama 2.500, 2.700 i 2.900 dinara, takođe u ograničenim količinama. Sastav Vaya Con Dios, nastupiće u Kombank areni, 12. oktobra, poslednji put u okviru svoje oproštajne turneje.

»»» Predvodnici acid jazz scene, grupa Incognito, nastupiće u Domu sindikata 19. oktobra, u organizaciji „My Way“ koncertne agencije. Ulaznice su u prodaji na blagajni Doma sindikata i svim Eventim prodajnim mestima, po cenama 1.900 i 2.300 dinara.

»»» Od 7. (19.00) do 13. oktobra u Maloj galeriji ULUPUDS-a (Uzun Mirkova 12) biće otvorena izložba slika Dušanke Đapić.

»»» U četvrtak, 10. oktobra od 20.00 u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) biće održana promocija novog romana Vladimira Arsenijevića „Let“.

»»» Članovi amaterskog pozorišta Duša izvešće predstavu „Sve o ženama„, 7. oktobra od 20.00, u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Cena ulaznice je 200 dinara, a u prodaji je i 100 ulaznica po 100 dinara (uz đačku knjižicu).

»»» Koncertom „Les Goûts-Réünis“ ansambla Beogradski barok (7. oktobar, 20.00; Galerija Artget) biće najavljen jubilarni 10. međunarodni festival „Čembalo, živa umetnost“.

»»» Festivalski serijal Slobodna zona na TV-u ove godine, 6. oktobra u 22.35 na TV Studio B, otvoriće film „Ambasador“, poslednji dokumentaristički poduhvat jednog od najprovokativnijih filmejkera današnjice, Madsa Brugera. Tokom oktobra, gledaoce kraj malih ekrana obradovaće i prikazivanje filmova „Rijaliti“, „Ponovo zajedno“ i „Moje ime je Li“. Flmski festival Slobodna zona biće održan od 7. do 13. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

»»» Izložba Nikole Jovanovića „Makrobe apsurda“ otvorena je u galeriji Inex filma (Višnjička 76) do 17. oktobra. (danubeogradu.rs)