Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Ulaznice za Jazz festival, avio karte, Živo meso…

Mini BG vesti: Ulaznice za Jazz festival, avio karte, Živo meso…

»»» Danas je počela prodaja ulaznica za 29. Beogradski jazz festival koji će biti održan od 24. do 28. oktobra u DOB-u i Sava centru. Karte koštaju od 100 do 2.200 dinara, a u prodaji su i kompleti karata za glavni program po ceni od 4.500 dinara.

»»» Jeftinije avio karte za letove iz Beograda nude Alitalia, Turkish Airlines i Air Serbia. Do 9. oktobra u prodaji su povratne avio karte na letovima Air Serbia: Banja Luka (od 79 €), drugi gradovi u regionu (od 99 €), Istanbul (od 88 €), Prag i Milano (od 109 €), Beč (od 119 €), Rim i Atina (od 139 €), Berlin, Frankfurt i Cirih (od 159 €), Pariz (od 199 €) i drugi evropski gradovi… Alitalia do kraja oktobra nudi jeftinije avio karte do Buenos Airesa (od 836 €) i Sao Paula (od 909 €), a Turkish Airlines iz Beograda do Njujorka (od 590 €), Dubaija (od 339 €), Tunisa (od 306 €), Hjustona (od 729 €) i Vašingtona (od 670 €).

»»» Povodom Svetskog dana zaštite životinja Dom omladine Beograda, aktivisti za prava životinja iz Novog Sada i Udruženje za zaštitu životinja i razvoj građanske svesti “Feniks” iz Beograda organizuju seriju projekcija filmova i tribinu pod imenom “Živo meso”, danas od 17.00.

»»» Ulaznice za projekcije filmova na 9. Kids festu u bioskopima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u prodaji su od danas, dok se u Novom Sadu mogu kupiti od ponedeljka, 7. oktobra. Cene ulaznica za Kids fest niže su od uobičajenih bioskopskih cena, i kreću se od 150 do 350 dinara. U Beogradu i Kragujevcu je organizovan i prevoz do bioskopa za školske posete.

»»» Gradski splav „Lasta“, prvi house splav sa beogradske strane Save, ovog vikenda završava više nego uspešnu prvu sezonu. I ovog četvrtka je RnB & Hip hop veče „Lasta goes Hip hop“ na kome će nastupiti Dadah Selectah, Byp i DJ Ike. Vikend je rezervisan za disko i house zvuke. U petak će na partiju „Dancing on the River“ za DJ pultom biti Groovyman, Dooshan i Ales, dok u subotu na scenu stupa trio Bros, Cojke i Peppe na partiju „Stars in Your Eyes“.

»»» Na Adi Ciganliji će se u subotu, 5. oktobra od 9.00, održati tradicionalna manifestacija Trofej Beograda u sportskom ribolovu za mlađe kategorije (kadeti i juniori). Očekuje se dolazak oko 40 učesnika.

»»» U petak, 4. oktobra u 18.00, u Muzeju primenjene umetnosti (Vuka Karadžića 18), biće svečano otvoren 48. Dečji oktobarski salon i otvorena izložba dečjih radova. Tema ovogodišnjeg salona nosi naziv „Deca su izvor života“ i na njemu će biti izloženi radovi dece uzrasta od pet do petnaest godina.

»»» Oktobarska tribina ljubitelja istorije Beograda, koja će se održati u ponedeljak, 7. oktobra od 18.00, u Konaku kneginje Ljubice, biće posvećena Muzeju grada Beograda, koji ove godine obeležava 110 godina svog postojanja i rada. O istoriji ove kulturne ustanove govoriće Mirjana Mijajlović, istoričar i muzejski savetnik Muzeja grada Beograda. Ulaz je slobodan.

»»» Pojedine linije javnog gradskog prevoza biće u subotu, 5. oktobra, zbog Zadušnica, pojačane sa 33 vozila (28 autobusa i pet tramvaja). Veći broj vozila saobraćaće od 8.00 do 16.00, a obezbediće ih GSP „Beograd“. Tako će linija 3 biti pojačana sa dva vozila, linija 12 sa tri, 25 i 26 sa po četiri, 35, 50 i 65 sa po tri vozila, linija 75 sa četiri, a 82 sa dva vozila. Linije 101, 202 i 533 biće pojačane sa po jednim autobusom. Pored navedenih linija, privremeno će biti uspostavljena i linija 75L…

»»» U Centru za kulturu i sport „Šumice“ u ponedeljak, 7. oktobra od 12.00, biće uručene nagrade dečje kritike „Dositejevo pero„. U dečjem žiriju ove godine bila su 264 učenika beogradskih osnovnih škola.

»»» Za subotu, 5. oktobar od 17.00, najavljeno je otvaranje kolektivne izložbe umetničkih radova „Male velike stvari – Priča o Dunavu“ autorke izlagačkog koncepta Olivere Milunović, u galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka (Rančićeva kuća, Majevička 9), i pratećem muzičkom nastupu duo harmonika „Kemišal Braders“ Nikole i Stefana Lazarevića.

»»» Ovog vikenda posetioce KC Drugstore očekuje bogat program. U četvrtak – Klub unutar kluba: Die Hölle i didžejevi Thinker i Maldoror Chants. U petak će biti organizovano veče Hard Candy Vol 2. Gostovaće Fanfarrosa, jedan od poznatijih meksičkih andergraund umetnika, i b side (Russian Amateur). Ulaznica košta 200 dinara. Konačno, u subotu, 5. oktobra, nastupa Perc, britanski producent i DJ, Tommaso Marasma iz Italije i DJ duo Technolastics iz Španije. Domaćini su Mihajlo (Hear it. Feel it. Move it.), Alexandar Ivković, DJ Luka, Ivan Radojević i Luka Vuković. Ulaz do ponoći će koštati 250 dinara, a posle toga 400 dinara. (danubeogradu.rs)