Naslovna » Izlasci » Film » Nova sezona opera i baleta u bioskopu Cineplexx Delta City

Nova sezona opera i baleta u bioskopu Cineplexx Delta City

Od oktobra drugi put u bioskopu Cineplexx Delta City biće otvorena nova sezona prenosa opera iz Metropolitena i baleta iz Boljšoj teatra.

Prenosi posebno snimani za bioskopska platna u visokoj rezoluciji sa više kamera, uz visok kvalitet zvuka, pružaju publici jedinstvenu priliku da dožive neposrednu bliskost sa izvođačima i uživaju u jedinstvenom pogledu na scene najeminentnijih pozorišnih kuća na svetu.

Sezonu prenošenja ovih nefilmskih sadržaja u bioskopu Cineplexx Delta City otvara 5. oktobra (19.00) opera „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog u produkciji priznate engleske rediteljke Debore Vorner, kojom će dirigovati Valeri Gergijev. Ana Netrebko treći put uzastopno otvara sezonu u Metropolitenu i prvi put u toj dvorani igra Tatjanu, naivnu heroinu iz Puškinovog klasičnog romana.

U okviru sezone 2013/2014. u Metropolitenu, posetioci bioskopa će imati priliku da pogledaju i ostale poznate naslove: „Tosku“, „Falsfata“, „Vertera“, „Pepeljugu“ i mnoge druge.

Prvi balet koji će se uživo iz Boljšoja prenositi u bioskopu Cineplexx Delta City je „Spartakus„, po koreografiji čuvenog Jurija Grigoroviča, a na programu je 20. oktobra. Ljubitelji klasičog plesa će tokom ove sezone u bioskopu imati priliku da pogledaju i balete „Gusar“, „Uspavana lepotica“, „Dragulji“ i „Izgubljene iluzije“.

Cena karte je 1.200 dinara, dok se kupovinom tri ili više karata ostvaruje pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara. (danubeogradu.rs)