Naslovna » Izlasci » Sport » Nova teretana na Ušću

Nova teretana na Ušću

Na Ušću, kod Parka prijateljstva, otvorena je prva u nizu „Men’s Health“ teretana na otvorenom u okviru projekta koji ovaj magazin realizuje u saradnji sa opštinom Novi Beograd.

Teretanu su svečano otvorili Ivan Radojčić, urednik magazina „Men’s Health“, i Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd. Otvarajući teretanu Aleksandar Šapić zahvalio je uredništvu časopisa i svima koji su došli da podrže ovu akciju i najavio otvaranje još ovakvih mesta za vežbanje i rekreaciju.

– Još pre nekoliko godina, radeći kao pomoćnik gradonačelnika Beograda, pokrenuo sam projekat „Teretane na otvorenom“. Tada je u Beogradu bilo svega tri-četiri teretane, a tokom te akcije napravili smo novih 25 teretana u svim delovima grada, na zadovoljstvo pre svega mladih, a zatim i starijih, koji su počeli da se priključuju i vežbaju. Danas, kao predsednik opštine Novi Beograd, trudim se da u saradnji sa onima koji to prepoznaju i društveno odgovornim kompanijama pokušamo da otvorimo što više ovakvih prostora. Mogu sada da obećam da ćemo u sledećem periodu napraviti teretane na otvorenom na svim mestima gde to bude moguće. Želimo da pružimo priliku Novobeograđanima da se bave sportom i da u svoj životni ritam uključe zdrave navike, da život, koji je pun stresa i nervoze jednom ovakvom sportskom aktivnosti učine podnošljivijim – rekao je Šapić.

Otvaranju su prisustvovali i naši poznati sportisti i treneri među kojima Bogdan Obradović i Veljko Tipsarević, a sprave u teretani prvi su isprobali momci poznati kao „Srpski Spartanci“. (Beoinfo)

loading...