Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Olivera Katarina: „Šu šu“ u Sava centru

Olivera Katarina: „Šu šu“ u Sava centru

U četvrtak, 7. novembra od 20.00, u Velikoj dvorani Sava centra (Milentija Popovića 9) nastupiće Olivera Katarina, naša proslavljena glumica i pevačica.

Cene ulaznica su 1.500, 1.700 i 2.000 dinara.

Posle tridesetak uloga na filmu i saradnje sa priznatim svetskim filmskim autorima, kao i posle duge medijske i profesionalne izolacije, Olivera Katarina se vratila na “veliko platno“ ulogom u filmu “Čarlston za Ognjenku“ Uroša Stojanovića.

Imala je i veoma uspešne nastupe po čuvenim svetskim dvoranama, snimala je ploče u Jugoslaviji, Japanu i Francuskoj. Dva puta je zatvarala filmski festival u Kanu. Sa Velikim orkestrom Radio Beograda pevala je širom sveta. U dvoranu Sava centra vraća se 2008, sa dva rasprodata koncerta. Godinu dana kasnije PGP RTS je objavio trostruku kompilaciju sa Oliverinom najlepšim interpretacijama.

Izvodila je najrazličitije kompozicije od izvornih pesama, ciganskih romansi, francuskih šansona, pesame iz Indonezije, Afrike, hebrejskih pesama do prelepih balada koje su za nju komponovali najveći kompozitori.

Neke od najlepših Oliverinih pesama su: “Sedim u jednom Pariskom lokalu“, “Sanjam“, “Pričaj mi o ljubavi“, “Šu-šu“, “Alba“, “Đelem đelem“, “Verka Kaluđerka“, “Šošana“, „Nikad ne zaboravi dane naše ljubavi“, “Korkoro“, “Alaj mi je večeras po volji’… (danubeogradu.rs)

loading...