Naslovna » Izlasci » Sport » Osvajanje Beograda: Akcija „Na gajbi kod Andrića“
Spomen-muzej Ive Andrića
Spomen-muzej Ive Andrića

Osvajanje Beograda: Akcija „Na gajbi kod Andrića“

U okviru gradske manifestacije Osvajanje Beograda naredne tri subote, 19. i 26. oktobra i 2. novembra, okupiće se srednjoškolci koji učestvuju u akciji „Na gajbi kod Andrića“.

Cilj je da se lik našeg najpoznatijeg pisca približi srednjoškolcima sadržajima koji su njima bliski, kao što je sport, ali i druženjem i razgovorom sa njihovim današnjim uzorima, poznatim sportistima: Miloradom Čavićem, najpoznatijim srpskim plivačem, Željkom Tanaskovićem, Dušanom Petkovićem, Filipom Vujićem, koji su bivši i aktuelni odbojkaški reprezentativci i sa dva predstavnika šampionske generacije KK Partizan.

Program počinje u 12.00 ispred spomenika Ivi Andriću u Pionirskom parku. Ove subote srednjoškolci će biti u mogućnosti da igraju zanimljivu i dinamičnu igru u Pionirskom parku, i to sa našim poznatim sportistima. Posle neformalnog razgovora i fotografisanja biće saopštena pravila igre, koja je takmičarskog karaktera. Posle igre i proglašenja pobednika formiraće se nove grupe.

Prva grupa ide u Galeriju „Nova“, u kojoj svako od učesnika može da obiđe izložbu „Ja volim sport“ i zabavi se ubacivanjem lopte u koš, fotografisanjem pored Andrića na tribinama, gledanjem filma, potpisivanjem na dres reprezentacije, pisanjem utisaka o izložbi. Druga grupa ide u Spomen-muzej Ive Andrića, u kome može da obiđe stalnu postavku, ali i da, koristeći tablete na kojima su zanimljivi i manje poznati detalji o Nobelovoj nagradi, nauče nešto što nisu znali.

Projekat Osvajanje Beograda realizuje se pod pokroviteljstvom grada Beograda i kompanije NIS, u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta Dadov. (Beoinfo)